You are currently viewing Milyen időnk lesz a Fényfesztiválon?

Milyen időnk lesz a Fényfesztiválon?

Csütörtökön rajtol a 2024-es Fényfesztivál Pécsett. Rengeteg programmal és rengeteg élménnyel. Mi összefoglaljuk a 4 nap időjárását, egész napra, ugyanis az ország más részeiről érkező turisták napközben is itt lesznek Pécsett.

Kezdetben felhős csütörtök!

Csütörtökön hajnalban erősen felhős időnk lesz, az északnyugati szél nagy területen megélénkül, sőt meg is erősödik. A minimumok 14 és 17 fok között alakulnak. Délelőtt folytatódik a szeles idő, de a déli órákra mérséklődik a légmozgás. Nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet.

Hetesiné Katalin fotója

Délután nyugat felől tovább csökken a felhőzet, többfelé bukkanhat elő a nap. A hőmérséklet maximuma 27 és 29 fok között alakulhat. Az északi szél fokozatosan mérséklődik. Estére kiderül az ég, a hőmérséklet 20 fok alá csökken. Az északi szél mérsékelt lesz.

Derűs péntek!

Pénteken hajnalban derült időre számíthatunk, a minimumok 13 és 16 fok között alakulhatnak. Délelőtt marad a derült idő, a déli szél mérsékelt lesz. Az UV-B sugárzás erős lesz, érdemes magas faktorszámú naptejjel védekezni a leégés ellen.

Husz Judit fotója

Délután gyengén felhős időnk lesz, de csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma megközelíti a 30 fokot. A déli szél átmenetileg megélénkül. Estére marad a derült idő, érdemes egy pulóvert felhúzni, ugyanis visszahűl a levegő 20 fok alá. A délkeleti szél mérsékelt lesz.

Egyre melegebb!

Szombaton délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. A hőmérséklet hajnalban 16 és 18 fok közelében alakul. Délelőtt folytatódik a fátyolfelhős időjárás, csapadék nem várható. A délkeleti szél nagy területen élénkül meg. A hőmérsékelt délelőtt már eléri a 30 fokot.

Györkő Zsombor fotója

Délután folytatódik a fátyolfelhős idő, a maximumok 31 és 33 fok között alakulnak. A délkeleti szél többfelé lesz élénk. Az esti órákban marad a derült, fátyolfelhős idő. Az UV-B sugárzás erős lesz, érdemes magas faktorszámú naptejet használni. A hőmérséklet 20 fok alá hűl, érdemes egy vékony pulóvert magunkkal vinni.

Kánikulával zár a hét!

Vasárnap hajnalban derült lesz az ég, némi fátyolfelhő szűrheti a napsugarakat. A minimumok 16 és 19 fok között alakulhatnak. Délelőtt marad a gyengén felhős idő, a hőmérséklet délelőtt eléri a 30 fokot. A délnyugati szél nagy területen élénkül meg.

Kelemen Norbert fotója

Délután megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 34 és 36 fok között alakul. Érdemes sok folyadékot, lehetőleg vizet fogyasztani és magas faktorszámú naptejet használni, ugyanis erős lesz az UV-B sugárzás. A délnyugati szél élénk lesz, estére mérséklődik. Az esti órákban a napközben fejlődött gomolyfelhők összeesnek, kiderül az ég. A minimumok 20 fok közelében alakulnak.

Mindenkinek kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Kiemelt kép – Zsolnay Fényfesztivál