You are currently viewing Hidegfront mérsékli a forróságot!

Hidegfront mérsékli a forróságot!

Szombaton késő délután nyugat felől egy hidegfront érkezik, melynek hatására záporok és zivatarok alakulhatnak ki. A Múzeumok éjszakája lesz holnap, így a szabadtéri programok Baranyában veszélybe kerülhetnek. A magas porkoncentráció miatt sáros esőre is kilátás van!

Szombat hajnalban megérkezik a front!

Szombaton hajnalban nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és elszórt záporokra kell készülni egészek a kora délelőtti órákig. Az északi szél többfelé megélénkül, olykor meg is erősödik. Meleg lesz hajnalban, a minimumok 23 és 25 fok között alakulhatnak. A felhők és a csapadék a délelőtt második felétől kelet felé vonulnak. A déli órákban a hőmérséklet eléri a 30 fokot.

Csuka László fotója

Este többfelé ered el!

Szombaton a délután első felében még sok napsütésben bízhatunk, majd a délután második felétől nagy területen növekszik meg a gomolyfelhőzet, csapadék ekkor még nem várható. A hőmérséklet kevéssel 30 fok fölé melegszik.

A kora esti óráktól (18-20 óra között) nyugat-délnyugat irányból megérkeznek a csapadékot adó felhők, egyre nagyobb területen ered el az eső. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. Zivatarok környezetében jégre (2-5 cm) viharos szélre (60-90 km/h) és felhőszakadásra (20-50 mm) kell készülni.

Szabó Zoltán fotója

Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül viharos lehet. Este folytatódik a csapadékos idő, elszórt jelleggel kell készülni csapadékra. Vasárnap hajnalig eltarthatnak a zivatarok!

Baranya vármegyére narancssárga figyelmeztetés van zivatarokra, illetve citromsárga figyelmeztetés felhőszakadásra!

Kiemelt kép – Merk Ferenc