You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

A hétvégi előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Pénteken tetőzik a meleg, cseknem 40 fok lesz, hétvégén több front érkezik, zivatarok is lehetnek, mérséklődik a meleg.

Tetőzés pénteken!

Pénteken a fátyolfelhők mellett megjelennek a gomolyfelhők is a délelőtt folyamán. Enyhe hajnalunk lesz, a minimumok 20 és 24 fok között alakulnak, de a városokban meglehet a trópusi (25 fok) éjszaka is! A déli-délnyugati szél mérsékelt lesz. A déli órákban a hőmérséklet megközelítheti a 35 fokot. Nagyon meleg lesz.

Kelemen Norbert fotója

Délután marad a gomolyfelhős idő, a maximumok 37 és 39 fok között alakulhatnak. A déli szél mérsékelt lesz. Igyunk megfelelő mennyiségű vizet fogyasztani, és ha lehet ne végezzünk kemény fizikai munkát. Extrém erős lesz az UV-B sugárzás, ha napon tartózkodunk használjuk magas faktorszámú naptejet. Estére a napközben fejlődött gomolyfelhők összeesnek, de marad a fátyolfelhő felettünk. A hőmérséklet estére 25 fok közelében alakul.

Hidegfront szombaton!

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Szombaton hajnalban feltámad az északi szél és egy hidegfront közelíti meg térségünket. Nyugat felől a hidegfront szakadozott felhőzete húzódik fölénk, de délelőtt csapadék kevés eséllyel fordulhat csak elő zápor formájában. A hajnali minimumok 22 és 24 fok között alakulhatnak.

Györkő Zsombor fotója

Szombaton a délután első felében még sok napsütésben bízhatunk, majd a délután második felétől nagy területen növekszik meg a gomolyfelhőzet, csapadék ekkor még nem várható. A hőmérséklet kevéssel 30 fok fölé melegszik. A kora esti óráktól (18-20 óra között) nyugat-délnyugat irányból megérkeznek a csapadékot adó felhők, egyre nagyobb területen ered el az eső. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. Zivatarok környezetében jégre (2-5 cm) viharos szélre (60-90 km/h) és felhőszakadásra (20-50 mm) kell készülni. Az északnyugati szél zivataroktól függetlenül viharos lehet. Este folytatódik a csapadékos idő, elszórt jelleggel kell készülni záporokra és zivatarokra.

Szeles vasárnap!

Vasárnap reggel változóan felhős lesz az idő, csapadékra nem kell számítanunk. Az északi szél többfelé lesz élénk. A hajnali órákban 17 és 19 fok között alakulnak a minimumok. Délelőtt folytatódik a változóan felhős idő eső nélkül.

Walke Márti fotója

Délután folytatódik a szeles, változóan felhős idő, csapadék nem várható. Az északi szél élénk lesz. A hőmérséklet maximuma 29 és 31 fok között alakulhat. Estére csökken a felhőzet, a szél viszont marad élénk. Estére kevéssel 25 fok alá hűl a levegő.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánunk!

Kiemelt kép – Kóró Anna