You are currently viewing Még két csapadékos nap!

Még két csapadékos nap!

A következő két napban még a ciklonoké és a frontoké lesz a főszerep. Két hullámban érkezik még jelentős mennyiségű csapadék!

Szerdán ciklon érkezik.

Szerdán délnyugat felől egy mediterrán ciklon éri el térségünket, melynek hatására a reggeli és délelőtti órákban jelentős mennyiségű eső eshet. Kis eséllyel az ég is megdörrenhet A hőmérséklet minimuma 12 és 14 fok között alakulhat. A déli órákra szűnik a csapadékhajlam. Az északi szél többfelé élénkül meg.

Farkas Szilvia fotója

Szerdán a délután első felében többfelé kell záporra, sőt zivatarra is számítani. A zivatarokat kisméretű jég (1-2 cm), felhőszakadás (10-20 mm) és szélerősödés kísérheti. Hidegfronti hatásra kell készülni. Az északnyugati szél nagy területen élénkül meg. A hőmérséklet maximuma 21 és 23 fok között alakulhat. A délután második felében csökken a csapadékhajlam, de erősen felhős marad az ég. Estére a minimumok 15 fok közelében alakulhatnak.

Hidegfront csütörtökön!

Szerdáról csütörtökre virradóra, délnyugat felől egy hidegfront éri el térségünket. A záporok mellett az ég is megdörrenhet, de heves zivatar nem várható. A hajnali minimumok 13 és 15 fok között alakulhatnak. A csapadék az déli órákra felet felé elhagyja a térségünket, de marad a borult idő. Az északnyugati szél élénk lesz.

Györkő Zsombor fotója

Délután marad az erősen felhős, borult időjárás, csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 22 és 24 fok között alakul. Az északnyugati szél élénk lesz, csupán estére mérséklődik. Estére nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, csillagfényes éjszakánk lesz. Érdemes lesz viszont felöltözni vastagabban, ugyanis a minimumok 10 fok közelében alakulhatnak.

Egyre melegebb!

Kiss Csaba fotója

Pénteken már újból nyárias napunk lehet, a hőmérséklet eléri majd a 25 fokot, és csupán néhány gomolyfelhő zavarhatja délután a napsütést. Hétvégén a hőmérséklet már eléri a 30 fokot, és jövő héten pedig hőhullám érkezik, melyről holnap bővebb információkkal érkezünk, de a friss 7 napos előrejelzésünkben már látható a melegedés!

Kiemelt kép – Kelemen Norbert