You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

A hétvégi előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

A nyár második hétvégéjén nyárias időre kell számítani. Magas lesz az UV-B sugárzás, érdemes magas faktorszámú naptejet használni! Irány a starnd!

Enyhe péntek!

Pénteken délután egy hidegfront súrolja térségünket, melynek hatására gomolyfelhők képződnek. Elszórt jelleggel kell záporokra és zivatarokra készülni. Zivatarok környezetében felhőszakadás (20-30 mm), jégeső (1-2 cm) és viharos szél  (60-80 km/h) is előfordulhat. A hőmérséklet maximuma 29 és 31 fok között alakulhat. Az esti órákban még előfordulhat csapadék, de az éjszakai órákra mindenhol csökken a csapadékhajlam. A minimumok 20 fok közelében alakulhatnak.

Lelkes Dominik fotója

Nyárias szombat!

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Szombaton reggel még kevés felhő lesz felettünk, majd délelőtt megnövekednek a gomolyfelhők, de csapadék nem várható. A hajnali minimumok 15 és 17 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Délelőtt emelkedni kezd a hőmérséklet a déli órákra megközelítjük a 30 fokot.

Laczkó Martin fotója

Délután folytatódik a gomolyfelhős idő, de sok napsütésben lesz részünk. Kis eséllyel záporok és zivatarok kialakulhatnak elszórt jelleggel. A hőmérséklet maximuma 28 és 30 fok között alakul, nyárias napunk lesz. Érdemes az UV-B sugárzás ellen magasabb faktorszámú naptejet használni, ugyanis erős lesz a sugárzás, könnyen, rövid idő alatt leérhetünk. Estére csökken a felhőzet, feloszlanak a gomolyok. A minimumok 20 fok közelében alakulnak. A délnyugati szél egész nap mérsékelt lesz.

Strandidő vasárnap!

Vasárnap hajnalban még kevés felhő lesz felettünk, majd növekedni kezdenek a gomolyfelhők, de csapadék nem várató. A délnyugati szél a délelőtti órákra erőre kap, megélénkül. A minimumok hajnalban 17 és 19 fok között alakulhatnak. Délelőtt marad a csapadékmentes idő, sok gomolyfelhővel.

Kelemen Norbert fotója

Délután is a gomolyfelhőké lesz a főszerep, elszórt jelleggel záporok és zivatarok kialakulhatnak. A maximumok 31 és 33 fok között alakulhatnak. Magas lesz az UV-B sugárzás, így aki sokat tartózkodik kinn a napon, érdemes magas faktorszámú naptejet is használnia, elkerülve a leégést. A délnyugati szél élénk lesz. Estére mérséklődik a légmozgás, és a felhők is csökkennek az égbolton. A hőmérséklet estére 20 fok közelébe csökkennek.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívnunk!

Kiemelt kép – Rattinger Eszter