You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Az előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Változékonyan indít a június első hétvégéje! Kezdetben szeles, záporos, zivataros időnk lesz, de vasárnapra átmenetileg megnyugodhat időjárásunk!

Viharos péntek!

A déli szél délután nagy területen megélénkül, olykor meg is erősödik. A magasba törő gomolyfelhőkből először kisebb, majd nagyobb számban kell számítani záporok és zivatarok kialakulására. A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakulhat. A zivatarok között egy-két heves zivatar is kialakulhat. Zivatarok környezetében 1-3 cm jégre, felhőszakadásra (25-30 mm) és viharos (60-90+ km/h) szélre van kilátás. A zivatarok az éjjeli órákban még vendégeink lehetnek, majd kelet felé vonulnak tovább a csapadékgócok.

Major Unyi Zsófia fotója

Hidegfront szombaton!

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Szombaton reggel kisebb csapadékszünet következik, majd ezt követően a magasba emelkedő gomolyfelhőkből záporok, illetve kis eséllyel zivatarok alakulnak ki a délelőtt folyamán. A hajnali minimumok 12 és 15 fok között alakulhatnak. Többfelé kell párafoltokra is készülnünk a hajnali órákban. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, hidegfronti hatásra kell készülnünk.

Kelemen Norvert fotója

A délután első felében még kialakulhatnak záporok és zivatarok, majd szakadozni kezd a felhőzet. Az északi szél kezdetben élénk lehet, majd fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között várható. Estére teljesen kiderül az ég. A déli szél mérsékelt lesz, a minimumok 15 fok közelében alakulhatnak.

Nyugodtabb vasárnap!

Vasárnap délelőtt nyugodt időnk lesz, alig lesz felhő térségünk felett, majd a déli órákhoz közeledve a magasba emelkednek a gomolyfelhők, de csapadék nem várható. Délelőtt a délnyugati szél mérsékelt lesz, de átmenetileg meg is élénkülhet. A hajnali minimumok 12 és 15 fok között alakulhatnak. Reggel párafoltok kialakulhatnak.

Szabó Zoltán fotója

A délután első felében nyugodt időnk lesz, de sok gomolyfelhő lesz az égen. Az északnyugatira forduló szelet élénk lökések kísérhetik. A maximumok 25 és 27 fok között alakulhatnak. Az esti órákban nyugat felől záporok érkezhetnek, de jelentős csapadék nem várható. A hőmérséklet 15 fokig hűl. Az északnyugati szél élénk lesz,

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánunk!

Kiemelt kép – Lelkes Dominik