You are currently viewing Csapadékosan zárul a május!

Csapadékosan zárul a május!

A májusi eső aranyat ér, és ezt most be is tartja az időjárás. Csütörtöktől csapadékosra fordul időjárásunk! A záporok mellett zivatarokra is készülni kell.

Csütörtökön kezdődik!

Csütörtökön a késő délelőtti/déli órákban megnövekvő gomolyfelhőzet mellett kisebb számban, elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok a térségünkben. A zivatarokat általában intenzív csapadék (10-30 mm), erős, olykor viharos széllökés (50-70 km/h) és kis eséllyel, 2 cm alatti jég is kísérheti. A hőmérséklet maximuma 27 és 29 fok között alakul. A délnyugati szél mérsékelt lesz. A délután második felére lecsengenek a záporok és zivatarok, kisebb csapadékszünet következik. Estére gyenge légmozgás mellett változóan felhős lesz az ég. A minimumok 15 fok alá eshetnek.

Zsibrik Eszter fotója

Záporos-zivataros péntek!

Pénteken a reggeli órákban csak elszórtan alakulhat ki csapadék zápor formájában, majd a délelőtti órákban megnövekvő gomolyfelhőkből elszórt jelleggel záporok és zivatarok érkeznek. A déli szél nagy területen élénkül meg. A hajnali minimumok 12 és 15 fok között alakulhatnak.

Husz Judit fotója

A déli órákban délnyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, melyeket a villámlás mellett felhőszakadás (10-30 mm), jég (1-2 cm) és viharossá fokozódó szél (60-80 km/h) kísérhet. A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakulhat. Az esti órákban több intenzívebb rendszer is végig haladhat a térségünkön. A csapadék éjszaka sem szűnik, ismétlődő jelleggel szombat reggelig is kitarthat. A változó irányú szél mérséklődik. A minimumok 15 fok alá süllyedhetnek.

Változékony folytatás!

Szombaton kisebb csapadékszünet után újból záporokra és zivatarokra van kilátás, a délnyugati szél zivataroktól függetlenül élénk, olykor erős lesz. A maximumok 25 fok közelében alakulhatnak.

Kormos Nikolett fotója

Vasárnap élénk lesz a szél, de több nap után átmenetileg csapadékmentes lesz az idő. Több órás napsütés várható, a maximumok 28 fok közelében alakulhatnak.

Részletes hétvégi előrejelzés csütörtökön 16:00-kor érkezik!

Kiemelt kép – Varga-Farkas Vivijana