You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Az előrejelzést támogatta Judit Sorselemző!

Május utolsó hétvégéje következik, mely gomolyfelhős és szeles lesz. Elszórtan előfordulhatnak záporok, de jelentős csapadék már nem várható.

Záporos, zivataros péntek délután!

Délután elszórt jelleggel alakulnak ki záporok és zivatarok a térségünkben. A keleti szél többfelé lesz élénk, zivatarok környezetében erős. A maximumok 23 és 25 fok között alakulhatnak. Estére mérséklődik a légmozgás, nyugat felől szűnni kezd a csapadék. A hőmérséklet 20 fok alá csökken.

Kelemen Norbert fotója

Gomolyos szombat!

Szombaton reggel kevés felhő lesz felettünk, majd a délelőtti órákban erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés. A hajnali minimumok 13 és 15 fok között alakulnak. Előbb a délnyugati, majd keleti szél megélénkül.

Rattinger Eszter fotója

Délután sok gomolyfelhő lesz felettünk, kis eséllyel záporok kialakulhatnak, de nem ez lesz a jellemző. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakul. A keleti szél élnénk lesz. Estére a napközben képződött gomolyok összeesnek, de néhol beragad a felhőzet. A minimumok 20 fok közelében alakulnak, enyhe lesz az éjszaka! Az északkeleti szél mérséklődik.

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Gomolyfelhős, fülledt vasárnap!

Vasárnap hajnalban sok gomolyfelhőre ébredhetünk, de csapadék nem várható. A hőmérséklet minimuma 14 és 17 fok között alakulhat, enyhe lesz a reggel. Délelőtt folytatódik a gomolyfelhős idő, eső viszont nem várható. A délkeleti szél élénk lesz. Fülledt időre kell készülni.

Szabó Ili fotója

Délután folytatódik a fülledt, gomolyfelhős idő. Csapadék csak kis területen fordulhat elő, a záporok mellett kis eséllyel zivatar sem kizárt, főleg a délnyugati határ mentén. A hőmérséklet maximuma 25 és 28 fok között alakulhat. A délkeleti szél élénk lesz. Este marad a gomolyfelhős égbolt, a szél mérséklődik. A minimumok 15 fok közelében alakulhatnak.

Mindenkinek szép hétvégét kívánunk!

Kiemelt kép – Major-Unyi Zsófia