You are currently viewing Zivatarrendszer érkezik! – Percről Percre!

Zivatarrendszer érkezik! – Percről Percre!

A következő órákban délnyugat felől intenzív zivatarlánc éri el a térséget. Heves zivatarok vonulhatnak végig a térségünkön, viharos kifutószéllel, nagyobb jéggel és felhőszakadással! A következő órákban igyekszünk végig követni a rendszer átvonulását. A térség nagy részét érinti a csapadék és a zivatarlánc!

Kiemelt kép – Kovács Márk

Közvetítés vége! (21:00)

Köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott a mai napon. Reméljük hasznos volt a közvetítésünk. 

Mindenkinek szép estét kívánunk!

Utolsó felvonás! (20:59)

Délnyugat felől érkezik az utolsó felvonás, ugyan gyengült a csapadékzóna, de a záporok mellett egy-egy villámlás is előfordulhat. Az este folyamán délnyugat felől csökken a csapadékhajlam, kelet felé elvonulnak a csapadékgócok.

Fotó – Szabó Zoltán 

Siklósnál jár a zivatar! (20:38)

Siklóst érte el a zivatar, mely tovább vonul észak felé, így Pécs lesz a következő célpont. Néhol még felhőszakadás előfordulhat!

Délnyugat felől jönnek az újabb zivatarok! (20:03)

 

Az éjszaka első feléig kitartanak a záporok, illetve zivatarok a térségünkben. A térség nagy része kaphat még némi égi áldást, villámokkal fűszerezve! 

Fotó – Laczkó Martin

Mérsékelt figyelmeztetés! (18:50)

A HungaroMet Zrt. mérsékelte a figyelmeztetést térségünkbe! Citromsárga figyelmeztetés van a zivatarokra, illetve felhőszakadásra is!

 

Dél felől újabb csapadékgócok érkeznek! (18:48)

Délnyugat felől több hullámban érkeznek csapadékgócok, de javarészt gyengébbek, mint az előzőek. Viharos szél és apróbb jég kísérheti útjukat!

 Fotó – Kiss Patrik

Beágyazott zivatarok! (18:20)

Beágyazott zivatarok vonulnak térségünkben. Hevességet nem mutatnak, viszont hatalmas lecsapók vannak Pécsett és környékén! Áztató eső van jelenleg mindenhol! Dél felől fokozatosan szűnik a csapadék, de záporok és zivatarok késő estig érkezhetnek!

 

Még nincs vége! (17:57)

Még mindig narancssárga figyelmeztetés van érvényben a zivatarokra egész Baranyára. Délnyugat felől ismétlődő jelleggel érkezik csapadék a térségünkbe. Az esti órákig biztosan esni fog!

 

Komolyabb károk nélkül megúszta Pécs! (17:35)

Pécsett átvonult a java, de további csapadék várható, egyelőre dél felől csökken a zivatartevékenység. A térség északi felére érkezik a rendszer!

Fótó – Szabó Andrea

 

Mohácsnál heves események! (17:26)

Mohácsnál van egy erősebb cella, melyből heves események is lehetnek. Felhőszakadás és nagyobb jég sem kizárt!

Fotó – Laczkó Martin

Közel 100 km/h Pécsett! (17:20)

Közel 100 km/h széllel érkezett meg Pécsre a csapadékrendszer! Hamarosan megérkezik az eső is!

Pécs következik! (17:11)

Hamarosan Pécs a célpontban! Esti sötétség ül a városra, jelezve, hamarosan leszakad az ég! Erős rendszer halad át felettünk. A szél pedig lassan viharossá fokozódik!

Sellyén viharos lökések! (16:57)

Sellyén már viharos lökések vannak, az elmúlt 10 percben 60 km/h feletti lökéseket mértek! A rendszer előterében továbbra is viharos lökések lehetnek!

Észak felé mozog! (16:46)

A rendszer nem áll meg, észak felé mozog és egyre nagyobb területen kezd el esni. Falfelhővel érkezik ami igen látványos, de érdemes fedett helyen tartózkodni, ugyanis a viharos, akár 100 km/h kifutószél várható, illetve 1-4 cm jég és felhőszakadás is kísérheti a rendszert.

Elérte a déli határt a rendszer!(16:30)

Megállíthatatlanul közelít a csapadékrendszer, melynek vonulása rendkívül látványos lesz, de érdemes vigyázni, ha kimegyünk, ugyanis rengeteg a villám benne, illetve a viharos szél károkat okozhat, és jég sem kizárt. A csapadékmező az egész térségen átvonul, mindenhol kell számítani csapadékra!

Mohácsnál kipattant egy zivatar!(16:23)

Mohácsnál kipattan egy zivatar, közben dél felől közelít a rendszer. Hamarosan megdörren a déli határon az ég, és érkeznek a zivatarok! Viharos kifutószélre és jégre is készülni kell a villámlás és a felhőszakadás mellett!

Fotó – Szabó Zoltán

A keleti fele erősebb!(16:03)

A rendszer előtt záporok érik el a déli határt hamarosan. A rendszernek a keleti fele egyelőre erősebb, ami Pécstől keletebbre helyezkedik el, de Pécs felé is zivatarok tartanak. Nagyjából egy óra múlva éri el a rendszer a déli határt.

Fotó – Takács Ferenc

Nagyon sok a villám! (15:44)

 Rengeteg a villám a rendszerben, ami veszélyforrás is lehet. Hamarosan eléri a déli határt a rendszer, hamarosan folytatódik a közvetítésünk és érkezünk friss információkkal!

Erős zivatarrendszer érkezik! (15:32)

Délnyugat felől a következő órákban zivatarrendszer éri el a térségünket. A zivatarokat heves események is kísérhetik. A zivatarok veszélyforrása a villámlás, a jég (1-4 cm) és a felhőszakadás (rövid idő alatt 30 mm vagy felett), illetve a viharos kifutószél (80-100 km/h). A rendszer 16 óra után érheti el a térséget. Vonulása délről északra! Eddigi helyzete alapján egész Baranyát érinti!