You are currently viewing Változékonyra fordul!

Változékonyra fordul!

A következő napokban igen változékonyra fordul időjárásunk. Ismétlődő jelleggel várhatóak záporok és zivatarok, melyek nagy területet érintenek!

Este megdörrenhet!

Vasárnap a déli óráktól erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, de csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakulhat. A délies légmozgás mérsékelt lesz. Az esti órákban nyugat-délnyugat felől záporok és zivatarok alakulhatnak ki. Zivatarok környezetében megerősödik a délies szél, kis eséllyel apró jég is előfordulhat. A csapadék hétfő hajnalra elvonul.

Takács Ferenc fotója

Hétfőn délután folytatódik!

Hétfő hajnalban kevés felhő lesz felettünk, de a délelőtt folyamán már erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, de délelőtt esőre nincs kilátás. A hőmérsékelt hajnalban 13 és 15 fok között alakul. A keleti szél mérsékelt marad.

Maczkó Gábor fotója

Délután kezdetben elszórtan, majd egyre nagyobb területen ered el az eső. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarokat apróbb jég, felhőszakadás és szélerősödés is kísérheti. Az ismétlődő jelleg miatt akár többször is eleredhet a nap folyamán. A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakulhat, de a tartósan csapadékos területeken hűvösebb is lehet. A keleti szél mérsékelt lesz. Az esti órákra csökken a csapadékhajlam. A hőmérséklet 20 fok közelébe csökken.

Kedden nagyobb területen eshet!

Kedden hajnalban kevés felhő lesz felettünk, majd a reggeli óráktól erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés. Délelőtt csak kis területen fordulhat elő zápor a térségünkben. A minimumok hajnalban 15 fokig csökkennek. A keleti szél élénk, olykor erős lesz.

Szabó Zoltán fotója

Kedden délutántól nagy területen kell számítani záporokra és zivatarokra. Zivatarok környezetében felhőszakadás (20-30 mm), jég (1-3 cm) és szélerősödés követhet. A keleti szél zivataroktól függetlenül is élénk, olykor erős lesz. A hőmérsékelt maximuma 25 és 27 fok között alakulhat, de a csapadékos tájakon hűvösebb lehet. A késő esti órákra csökken a csapadékhajlam, a szél pedig marad élénk, de nyugatira vált.

Kiemelt kép – Kovács Máté