You are currently viewing Hullámzó hidegfront hoz záporokat, zivatarokat!

Hullámzó hidegfront hoz záporokat, zivatarokat!

A csütörtökön estétől egészen péntek délutánig több hullámban érkezhetnek záporok és zivatarok a térségünkbe.

Csütörtök este kezdődik!

Délnyugat felől nedves légtömegek érik el Baranya vármegye térségét. A csapadék több hullámban érkezik, mely a térség nagy részét érintheti. A záporok mellett zivatarokra is kell számítani, melyek viszonylag kisebb területet érinthetnek, mint a záporok. Zivatarok pontos helyét nem lehet behatárolni, ugyanis hullámzó hidegfrontról van szó. Zivatarokat kísérheti jég (1-3 cm), felhőszakadás (15-20 mm) és hevesebb kifutószél (50-70 km/h).

Szabó Andrea fotója

A csapadék egész éjjel kitarthat, de marad az elszórt jelleg, sokfelé várható zápor, illetve zivatar is. A csapadék a reggeli órákra lecseng és a szél is veszít erejéből!

Pénteken csökkenő felhőzet!

Péntek a délután első felében még sok lesz felettünk a felhő, és elvétve kis eséllyel kialakulhat még zápor illetve zivatar a térségünkben. A délután második felétől csökkenni kezd a felhőzet, mindenütt kiderül az ég. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakul. Estére kiderül az ég, a hőmérséklet kevéssel 20 fok alatt alakul. A délnyugati szél egész nap mérsékelt lesz.

Takács Ferenc fotója

A csapadék a késő délutáni órákra elvonul, délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet.

A záporok a térség nagy részét érintik, viszont zivatarok kisebb területet érinthetnek, melynek pontos helyét nem lehet megmondani, ugyanis hullámzó hidegfront érkezik, és emiatt elszórt jelleggel kell számolnunk. Szerkesztőségünk igyekszik jelezni, hogy mikor érkezik a csapadék, és merre várható zivatar.

Kiemelt kép – Boldozsár Péter