You are currently viewing Milyen időnk lesz a pünkösdi hosszúhétvégén?

Milyen időnk lesz a pünkösdi hosszúhétvégén?

Az előrejelzést támogatta Judit Sorselemző!

A hosszú hétvégége változékonyságot hozhat, de lesznek napok amikor szuper időnk lesz, sőt kora nyárias hőmérsékelt sem kizárt.

Fokozatosan csökken!

Péntek a délután első felében még sok lesz felettünk a felhő, és elvétve kis eséllyel kialakulhat még zápor illetve zivatar a térségünkben. A délután második felétől csökkenni kezd a felhőzet, mindenütt kiderül az ég. A hőmérséklet maximuma 25 és 27 fok között alakul. Estére kiderül az ég, a hőmérséklet kevéssel 20 fok alatt alakul. A délnyugati szél egész nap mérsékelt lesz.

Nyugodt szombat!

Szombat hajnalban kevés felhő lesz felettünk. A minimumok 11 és 13 fok között alakulhatnak. Párás lesz a levegő. A változó irányú légmozgás mérsékelt lesz. Délelőtt gomolyfelhők képződnek, de csapadékra nincs kilátás.

Nagy Barabara fotója

Szombaton délután magasba emelkednek a gomolyfelhők, de csapadékra nem kell számítanunk. A déli-délkeleti szél mérsékelt lesz. A hőmérsékelt maximuma 25 és 27 fok között alakulhat. Az esti órákban is maradnak a gomolyfelhők, eső viszont továbbra sem várható. A hőmérséklet 20 fok közelébe csökken.

Hidegfront pünkösd vasárnap!

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Vasárnap reggelre még lehet némi felhő az égen, majd szakadozni kezd és mindenütt kisüt a nap. A minimumok 12 és 14 fok között alakulnak. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Délelőtt marad a napos idő, csupán némi gomolyfelhő lehet az égen, csapadékra nincs kilátás.

Délután délnyugat felől magasba emelkednek a gomolyfelhők, de kezdetben nem várható csapadék A délután második felétől elszórtan alakulhatnak ki záporok térségünkben, de jelentős csapadékra nincs kilátás. A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakul. A változó irányú szél mérsékelt lesz. Este folytatódik a záporos idő, majd éjjelre lecsengenek, mindenütt megszűnik az eső. A hőmérséklet 15 fok alá csökken.

Rugási János fotója

Változékony hétfő!

Hétfő hajnalban kevés felhő lesz felettünk, de a délelőtt folyamán már erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, de délelőtt esőre nincs kilátás. A hőmérsékelt hajnalban 13 és 15 fok között alakul. A keleti szél mérsékelt marad.

Délután kezdetben elszórtan, majd egyre nagyobb területen ered el az eső. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarokat apróbb jég, felhőszakadás és szélerősödés is kísérheti. Az ismétlődő jelleg miatt akár többször is eleredhet a nap folyamán. A hőmérséklet maximuma 24 és 26 fok között alakulhat, de a tartósan csapadékos területeken hűvösebb is lehet. A keleti szél mérsékelt lesz. Az esti órákra csökken a csapadékhajlam. A hőmérséklet 20 fok közelébe csökken.

Szabó Gabriella fotója

A hétvégi előrejelzést az előrejelzés bizonytalansága miatt többször frissíthetjük. Érdemes az oldalunkat követni, ugyanis helyi jellegű záporokra és zivatarokra van kilátás.

Kiemelt kép – Laczkó Martin