You are currently viewing Csütörtöktől mozgalmas napok jönnek!

Csütörtöktől mozgalmas napok jönnek!

Csütörtök hajnaltól mozgalmas időjárás érkezik, többfelé várható zápor és zivatar, néhol a jelentős mennyiségű eső is összejöhet! Jég, felhőszakadás, és viharos szél egyaránt előfordulhat!

Gomolyos csütörtök!

Csütörtökön hajnalban délnyugat felől több hullámban érkezhet gyenge eső, illetve záporok a térségünkbe. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A hajnali minimumok 12 és 14 fok között alakulhatnak. A délkeleti szél élénk, olykor erős lesz (50-60 km/h). Délelőtt folytatódik az erősen felhős idő, elszórtan, több hullámban érkezhet délnyugat felől csapadék zápor formájában.

Szabó Zoltán fotója

A délután első felében kialakulhatnak még záporok, majd kelet felé elhagyják térségünket a csapadékot adó felhők, egy kevés szünet következik. Erősen felhős, időben lesz részünk. A hőmérséklet maximuma 20 fok közelében alakul. A délkeleti szél élénk, olykor erős lesz (40-50 km/h). Az esti óráktól délnyugat felől csapadék érkezik, a záporok mellett már zivatarokra is készülni kell. Zivatarok környezetében jég (1-2 cm), és szélerősödés várható. Mostani modell számítások alapján nem kell jelentős csapadékra számítanunk. Éjjel folytatódik a záporos-zivataros idő, a hőmérsékelt

A legváltozékonyabb nap a péntek lesz!

Pénteken hajnalban még kialakulhatnak záporok és zivatarok, és egészan a reggeli órákig ki is tartanak, majd kelet felé elvonul a csapadék. Kisebb szünet után délnyugat felől több hullámban még érkezhetnek záporok és zivatarok. A hajnali minimumok 11 és 13 fok között alakulhatnak. A déli szél a déli órákig élénk lesz.

Jászkai Gábor fotója

A délután első felében záporok és zivatarok még kialakulhatnak, majd délnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Egyre többfelé süt ki a nap. A hőmérséklet maximuma 23 és 25 fok között alakulhat. A déli szél a kora esti órákig élénk lesz, majd veszít erejéből, mérséklődik. Este a hőmérséklet 15 fok alatt alakulhat.

A folytatásban szombaton kis eséllyel fordulhat elő csapadék, majd vasárnap a délután második felétől újból nedvesebb léghullámok érik el térségünket, jó hír viszont, hogy a hőmérséklet koranyáriasan alakul.

Kiemelt kép – Takács Ferenc