You are currently viewing Hidegfront érkezik kedden!

Hidegfront érkezik kedden!

Hétfőn még nyárias időnk lesz, de kedden egy hidegfront rondít bele időjárásunkba. Záporok és zivatarok is kialakulnak, visszahűl a levegő.

Növekvő gomolyok!

Kedden hajnalban szakadozott lesz a felhőzet, sok napsütésre készülhetünk, majd a délelőtti óráktól megnövekednek a gomolyfelhők. Délelőtt nem kell számítani csapadékra. A hőmérséklet a hajnali órákban 13 és 16 fok között alakul, hidegebb a völgyekben lesz. A délnyugati szél továbbra is élénk, olykor erős lesz.

Szabó Ili fotója

Elszórtan, majd egyre többfelé!

Kedden a délután első felében sok gomolyfelhő lesz felettünk, de csapadék csak elvétve fordulhat elő. Nagyjából 16 óra magasságában délnyugat felől csapadékrendszer érkezik, melyben erősebb cellák is mozoghatnak. A záporok mellett zivatarokra is kilátás van. Intenzívebb cellákban villámlás mellett 1-2 cm jégre és 60-80 km/h szélre és 20-30 mm csapadékra van kilátás.

Szollár Viki fotója

A csapadékrendszer estére elvonul, majd az éjszakai órákban újabb záporok és kis eséllyel zivatarok érkeznek a térségünkbe.

Pauka Gábor fotója

Szerdára jelentősen visszahűl a levegő, a nap első felében többfelé kell számítani záporok és zivatarok kialakulására. Az északnyugatias légmozgás csak estére mérséklődhet.

Kiemelt kép – Rattinger Eszter