You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Az előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Május első hétvégéjén kissé gomolyfelhős, időben lesz részünk. Délutánonként futó záporok és zivatarok is kialakulhatnak. Fázni viszont nem fogunk!

Záporos, zivataros péntek!

Pénteken hajnalban a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. Jelentős mennyiségű csapadékra kell számítanunk a térség nagy részén. A hajnali minimumok 12 és 14 fok között alakulhatnak. A változó irányú szél mérsékelt lesz. Délelőtt folytatódik a csapadékos időjárás, de kisebb szünetekre is számíthatunk.

Szabó Zoltán fotója

Délután folytatódik a csapadékos időjárás, többfelé átveszi a záporokat a tartós gyenge eső. Zivatar már csak kis eséllyel fordulhat elő. A hőmérséklet maximuma 18 és 20 fok között alakulhat. Délután az északnyugati szél átmenetileg megélénkül. Este még elszórtan kialakulhatnak záporok, majd fokozatosan csökken a csapadékhajlam. A hőmérséklet 10 fokig csökken.

Gomolyfelhős szombat!

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Szombaton hajnalban sok felhő lesz felettünk, csapadék nem várható. A minimumok 10 fok közelében alakulhatnak. Többfelé alakulhatnak ki párafoltok, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak. Délelőtt erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, de csapadékra nem kell számítanunk.

Bátori Gergely fotója

Délután továbbra is erőteljes gomolyfelhőképződésre kell készülnünk, sok napsütés nem várható. Elszórtan kell számítanunk záporok és zivatarok kialakulására, de jelentős mennyiségű csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 21 és 23 fok között alakul. A kora esti órákban megkezdődik a gomolyfelhők feloszlása, és kiderül az ég felettünk. A délnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet 15 fok közelébe csökken.

Változékony vasárnap!

Vasárnap hajnalban derült időnk lesz, de többfelé képződhet párafolt, majd a délelőtt folyamán növekedni kezdenek a gomolyfelhők. A hajnali minimumok 11 és 13 fok között alakulhatnak. Délelőtt a gomolyfelhőkből nem várható csapadék. A délnyugati szél mérsékelt lesz.

Lelkes Dominik fotója

Délután tovább növekednek a gomolyfelhők és elszórtan záporokra és zivatarokra is készülnünk kell. A hőmérséklet maximuma 23 és 25 fok között alakulhat. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Az esti órákra csökken a csapadékhajlam, és a gomolyfelhők is feloszlanak. Estére 15 fok közelébe csökken a hőmérséklet.

Mindenkinek kellemes hétvégét kíván a Meteo Mecsek csapata!

Kiemelt kép – Kóró Anna