You are currently viewing Változékonyra fordul!

Változékonyra fordul!

A következő napokban egy kimélyülő ciklon éri el hazánkat, melynek hatására csapadékosra, változékonyra fordul időjárásunk. Sokfelé eshet jelentős csapadék!

Szerda estétől kezdődik a változás!

Szerda délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de ekkor még csapadékra nem kell számítanunk. A hőmérséklet maximuma 23 és 25 fok között alakul. A délkeleti szél élénk, olykor erős lesz. Estétől dél-délnyugat felől megérkezik az első hullám, többfelé kell számítani csapadékra. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak, melyet a villámlás mellett apróbb jég is kísérhet. Az éjszaka folyamán folytatódik a csapadékos időjárás. A hőmérséklet kevéssel 15 fok alatt alakul.

Szalai Viktor fotója

Záporos, zivataros csütörtök!

Csütörtök hajnalban még előfordulhatnak záporok, majd kisebb csapadékszünet következik. A hajnali minimumok 12 és 14 fok között alakulhatnak. A változó irányú szél élénk lesz a nap első felében. A déli órákig csak kis területen fordul elő csapadék zápor formájában. Szakadozott lesz a felhőzet.

Jászkai Gábor fotója

A délutáni óráktól dél felől egyre nagyobb területen növekednek meg a gomolyfelhők, és pattannak ki az első záporok, illetve zivatarok. Kezdetben csak elszórtan kell számítani csapadékra, majd a délután második feléhez közeledve többfelé ered el az eső. A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. A zivatarokat átmeneti szélerősödés, intenzív eső, illetve apró jég is kísérhet, de ezek a jelenségek csupán az intenzívebb gócokban alakul ki. A hőmérséklet maximuma 22 és 25 fok között alakulhat. Este folytatódik a csapadékos idő, dél felől több hullámban érkeznek záporok és zivatarok a térségünkbe. A hőmérséklet jelentősen visszahűl 12 és 14 fok várható. Az északkeleti szél mérséklődik, csupán intenzív csapadékgócokban erősödhet meg.

Tartósan csapadékos péntek!

Péntek hajnalban elszórtan alakulhatnak ki záporok és zivatarok a térségünkben. A hőmérséklet minimuma 11 és 13 fok között alakulhat. A változó irányú szél mérsékelt lesz, de a zivatarok környezetében megélénkülhet. Délelőtt több hullámban érkezik csapadék, borult időnk lesz.

Szabó Andrea fotója

Délután a hőmérséklet maximuma 15 és 17 fok között alakulhat. Borult időnk lesz, ismétlődő jelleggel kell számítani záporokra és zivatarokra, néhol jelentős mennyiségű csapadék (10 mm felett) eshet. Estére csökken a csapadékhajlam, a változó irányú szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet 10 és 12 fok között alakulhat.

A folytatásban továbbra is esős időre kell számítani, a nappali maximumok kicsit emelkednek, mindenütt 20 fok felett alakulnak. Friss hétvégéi előrejelzésünk csütörtökön délután érkezik!

Kiemelt kép – Szabó Andrea