You are currently viewing Záporos kedd!

Záporos kedd!

Záporok érkeznek délkelet felől kedden délután. Többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet és a záporok mellett bizony van esély a zivatarokra is. Villámlás és apróbb jég nem kizárt!

Megnövekszik a gomolyfelhőzet!

Kedd délután többfelé megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre nagyobb területen alakulhatnak ki záporok. Az erősebb záporos gócokból zivatarok is képződhetnek, a villámlás mellett apró jégre (max 1 cm) is számítani kell. A keleties légmozgás zivataroktól függetlenül élénk lesz, a legerősebb lökések 35-50 km/h között alakulhatnak. A záporokból jelentős mennyiségű (10 mm feletti) esőre nincs kilátás. A hőmérséklet maximuma 17 és 19 fok között alakulhat.

Jászkai Gábor fotója

Fontos kiemelni azt, hogy a záporok ugyan nagy területet érinthetnek, de lehetnek olyan területek, ahol kevés, vagy egyáltalán nem lesz csapadék. Holnapi nap folyamán többször jelentkezünk friss jelzésekkel, ahol mutatjuk, hol pattannak ki csapadékgócok.

Kiss Patrik fotója

A csapadék az esti órákra észak felé halad tovább, mindenütt eláll az eső. A keleti szél mérséklődni fog. Szerdán megélénkülő széllel, záporokkal hidegfront érkezik.

Kiemelt kép – Szabó Andrea