You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Az előrejelzést Judit sorselemző támogatta!

Változékony, szeles, hűvös hétvégénk lesz. Mindkét napra kelleni fog a vastagabb öltözet, vasárnapra pedig délutántól a vízálló ruha!

Naposabb péntek!

A déli óráktól mindenütt gyengül az északi szél, mérsékelt lesz a légmozgás. Gomolyfelhős lesz az égbolt, de mellette több órás napsütésben bízhatunk, csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma 13 és 15 fok között alakulhat. Estére a napközben fejlődött gomolyfelhők összeesnek, kiderül az ég. A szél délkeletire vált és mérsékelt marad. A hőmérséklet estére jelentősen visszaesik, 5 fok közelében alakulnak a minimumok.

Walke Márti fotója

Növekvő felhőzet, erősödő szél!

Szombaton hajnalban közepesen felhős lesz az idő. A minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak. A déli szél kezdetben mérsékelt lesz, majd északira vált és megélénkül. Észak felől vastagodni kezd a felhőzet, és többfelé ered el az eső, záporos jelleggel, de számottevő mennyiségű eső nem várható.

Hoffer Kovács Katalin fotója

Délután tovább élénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet maximuma 14 és 16 fok között alakulhat, de a szél miatt csökken hőérzetünk. Sok felhő lesz felettünk, elszórtan gyenge eső, illetve záporok előfordulhatnak. Este folytatódik a szeles idő, sok felhő lesz felettünk, de esőre nem kell számítani.

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Hidegfront vasárnap!

Vasárnap hajnalban erősen felhős, borult időben lesz részünk, majd kelet felől többrelé ered el az eső. Délelőtt még nem kell sok csapadékra számítani. A hajnali minimumok 4 és 6 fok között alakulnak. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, olykor erős.

Szabó Zoltán fotója

Délután folytatódik a csapadékos idő, ismétlődő esőre van kilátás. Számottevő mennyiségű csapadékra viszont nincs kilátás. A hőmérséklet maximuma 8 és 10 fok között alakulhatnak, de a tartósan csapadékos területeken hűvösebb is lehet. Élénk, olykor erős lesz az északnyugati szél, mely ronthat hőérzetünkön. Este folytatódik a csapadékos idő, a hőmérséklet 5 fok alá hűl, de az élénk szél csak ront majd hőérzetünkön.

Kiemelt kép – Laczkó Martin