You are currently viewing Markáns lehűlés érkezik!

Markáns lehűlés érkezik!

Jövő hét elején jelentősen visszaesik a hőmérséklet, és több hullámban érkezik jelentősebb mennyiségű csapadék. A szél csak ront hőérzetünkön.

Hétfőn tetőzik!

Hétfőn hajnalban derűs időre ébredhetünk. A hőmérséklet minimuma 12 és 14 fok között alakulhat. A délnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg, olykor viharos lökések is lehetnek. Északnyugat felől vastagodni kezd a fátyolfelhőzet. A déli órákra tovább élénkül a szél, a hőmérséklet eléri a 20 fokot.  

Bogos Zsolt fotója

Hétfőn délután derűs időben lesz részünk, sok napsütésben bízhatunk. Ha sokat tartózkodunk a szabadban, akkor érdemes naptejet használni, ugyanis könnyen leéghetünk. A hőmérséklet maximuma 27 és 29 fok között alakul. A délnyugati szél nagy területen lesz erős. Az esti órákban észak felől némi felhőzet érkezik, de csapadék nem várható. A nyugati szél élénk lesz. A minimumok 20 fok közelében alakulnak.

Kedden markáns lehűlés érkezik!

Kedden hajnalban még lehet némi napsütésre készülni, majd a délelőtt első felétől észak felől megvastagszik a felhőzet. A Minimumok 12 és 14 fok között alakulhatnak. A déli óráktól északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik. Hajnalban még mérsékelt lesz a szél, majd egyre nagyobb területen élénkül meg az északi légmozgás.

Walke Márti fotója

A déli órákban eléri a térségünket is a hidegfront, melynek hatására feltámad az északnyugati szél, erős, olykor viharos lökések is lehetnek. A hidegfronthoz záporok is társulnak, de zivatartevékenység sem kizárt, de heves eseményekre nem kell készülni. A front előtt közel 20 fokos maximumok lehetnek, majd a front után jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A kora esti órákban csapadék még előfordulhat, de a szél mérséklődik. A minimumok este 5 fok közelében alakulnak.

Esős, szeles, hideg szerda!

Szerdán borult időre kell készülni, ismétlődő csapadékra van kilátás. Az szaki szél mérsékelt lesz, de a délelőtt folyamán megélénkülhet. A hajnali minimumok 6 és 8 fok között alakulnak. Délelőtt folytatódik a csapadékos idő, napsütésben nem bízhatunk.

Farkas Szilvia fotója

Délután ismétlődő jelleggel gyenge csapadékhullásra kell készülni, borult lesz az idő. A hőmérséklet maximuma 10 és 13 fok között alakulhat. Az északi szél többfelé lesz élénk, mely ronthat hőérzetünkön. Estére megszűnik a csapadék, de az északnyugati szél marad élénk. A hőmérséklet 5 fok közelébe csökken.

Mi várható a folytatásban?

Érdemes a vastagabb ruháinkat elővenni, ugyanis tartósan hűvös lesz az idő. Jelenleg ameddig a meteorológus szem ellát addig hajnalonként 3-5 fok, napközben 10-14 fok várható. Ismétlődő esők mellett pedig erős, olykor viharos lesz a szél csak rontani fog hőérzetünkön. A héten készüljünk hideg időre. Fagyni viszont jelen előrejelzések alapján nem fog.

Kiemelt kép – Takács Ferenc