You are currently viewing Kirándulj a Meteo Mecsekkel! Irány Óbánya túra összefoglaló!

Kirándulj a Meteo Mecsekkel! Irány Óbánya túra összefoglaló!

Ha azt mondja nekünk valaki októberben, hogy áprilisban több mint 150-en leszünk egy Meteo Mecsek kiránduláson, akkor kinevetjük. Április 7.-én Óbányán jártunk és annyira nagy volt az érdeklődés, hogy kérésünkre külön buszt is kellett indítania a Volánnak, ami meg is telt. Pontos, létszámot nem tudunk mondani, de közel 150-en voltunk.

Az indulás és érkezés! – Tele a busz!

Zsomborral 8 óra 30 perckor találkoztunk a buszállomáson, ahol fogadtuk a túrázni indulókat és a 25-ös kocsiálláshoz invitáltunk mindenkit, ahol már benn ált a busz, fel lehetett szállni. A busz teltházzal közlekedett 54-en voltak rajta, és a menetrendszerinti járattal is rengetegen jöttek a mi túránkra.

Vadregényes kirándulás! – Patakokon átkelve!

Az Óbányai kirándulás a táj gyönyörűsége mellett egy kis vadregényt is tartalmazott, ugyanis több kisebb vízátfolyáson kellett áthaladnunk, ami kicsit izgalmasabbá tette a kirándulást. A csepegő sziklák és a ferde vízesés is gyönyörű volt. És ahogy zöldell, élete kel az erdő, csak megkoronázta a látványt.

Kisújbánya után, fel a kilátóba, majd irány vissza!

A kilátóba érkezve kicsit megpihentünk, de aki nem szeretett volna feljönni a Cigányhegyi kilátóra ők a Misketetőn pihenhettek meg. A túra legnehezebb része ez volt, hiszen jó meredek emelkedővel kellett megküzdenünk, de a látványért megérte.

A vissza úton újból patakok szelték át a túra útvonalat, de már könnyebben megküzdött mindenki az átkeléssel.

Köszönet!

Nagyon köszönjük mindenkinek, hogy velünk tartottatok hetedik túránkon, és biztosíthatunk mindenkit arról, hogy folytatjuk, és további túrákat szervezünk, melyre továbbra is sok szeretettel várunk mindenkit! Egyre többen vagyunk, és reméljük, hogy még többen leszünk. Arra pedig nem találunk szavakat, hogy nem csak Pécsről, hanem Budapestről, Bonyhádról, Komlóról, Barcsról, Vejtiből, Vajszlóról, Kaposvárról, sőt Nagyatádról is érkeztek kirándulásunkra!

Sokszor kérdeznek minket, hogy miért szervez a Meteo Mecsek csapata túrákat. Szeretnénk, hogy sokan lássátok a Mecsek és Baranya legszebb túraútvonalait, illetve, hogy több embert szakítsunk ki a szürke hétköznapokból. Mi úgy vagyunk vele, hogy jobb egyet túrázni, mint otthon ülni és unatkozni.

Kiemelt kép és a cikk fotói – Györkő Zsombor