You are currently viewing Éjjel markáns hidegfront érkezik!

Éjjel markáns hidegfront érkezik!

Hétfő éjszaka nyugat felől egy markáns hidegfront éri el térségünket, viharossá fokozódik a szél, jelentős csapadék várható. Kedden elszórtan zivatarok is érkezhetnek!

Hidegfront előtt!

A hidegfront előtt többfelé erősödik meg a délnyugati szél, a délután folyamán 50-60 km/h körüli lökések is lehetnek, majd 20 óra magasságában veszít erejéből a szél, de csak átmenetileg. A maximumok elérhetik a 26-29 fokot a térségben. A szaharai homok miatt szűrt lesz a napsütés, kora estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet.

Megyvid Katalin fotója

Érkező front!

A front előterében 23 óra után feltámad a nyugati szél, majd az éjféli órákra viharossá fokozódik, megérkezik a hidegfront. Nyugat felől csapadék is érkezik, néhol jelentős mennyiség is eshet (10 mm). Sáros esőre van kilátás, ugyanis nagy koncentrációban lesz felettünk a szaharai por. A záporok mellett kis eséllyel az ég is megdörrenhet. A hőmérséklet front érkezése előtt 20 fok közelében lesz, majd mikor megérkezik, 10 fokot hűl a levegő.

Szabó Andrea fotója

Kedd reggelre elvonul!

Kedden a kora reggeli órákig esőre van kilátás, majd kelet felé elhagyja térségünket a csapadék. Szakadozni kezd a felhőzet, de marad az erősen felhős idő. Átmeneti csapadékszünet kezdődik. Az északnyugati szél reggelig erős lesz, majd átmenetileg mérséklődik.

Délután elszórt zivazatok!

A délután első felében élénk lesz a nyugati szél. A hőmérséklet maximuma eléri a 18 fokot. A délután második felében délnyugat felől gomolyosodni kezd a felhőzet és elszórtan, többfelé alakulhatnak ki záporok és zivatarok.

Varnyú Dénesné Pott Ágnes fotója

 Zivatarok környezetében viharossá fokozódik a nyugati szél (70-90 km/h), apró jég (max 1 cm) és jelentős csapadék várható. Kiemelnénk, hogy nem mindenhol várható zivatar a térségben, de oldalunkon közvetíteni fogjuk a záporok és zivatarok érkezését.

Szerdától lassú enyhülés érkezik, hétvégére visszatérhet a koranyárias idő.

Kiemelt kép – Lelkes Dominik