You are currently viewing Markáns változás kezdődik!

Markáns változás kezdődik!

Hétfőn még tetőzik a hőmérséklet, majd délután megérkezik a markáns hidegfront. Jelentős csapadékkal, záporokkal, esetleg zivatarokkal!

Közel 30 fok, majd sáros eső!

Hétfőn hajnalban és délelőtt derűs időnk lesz. A minimumok 10 és 14 fok között alakulhat. A déli szél többfelé élénkülhet meg. A déli órákhoz közeledve nyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, egy markáns hidegfront érkezik a délután.

Hoffer Kovács Katalin fotója

A délután első felében a délnyugati szél nyugatira vált és erőre kap. A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakulhat. A délután második felében nyugat felől beborul az ég és egyre nagyobb területen ered el az eső. A záporok mellett kis eséllyel zivatarok is kialakulhatnak a térségben. A front átvonulását viharos nyugati-északnyugati szél kísérheti.

A térség nagy részén 5-10 mm eső hullhat. A front után a kora esti órákban 10-12 fokos maximumokra készülhetünk, jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Este marad a szeles, csapadékos idő.

Szabó Zoltán fotója

Kedden újból záporok érkezhetnek!

Kedd hajnalban még többfelé várható csapadék, majd kelet felé elhagyják térségünket sz esőt adó felhők. Szakadozni kezd a felhőzet és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Hajnalban és délelőtt viharos délnyugati szélre kell készülnünk. A hajnali minimumok 7 és 9 fok között alakulhatnak.

Kiss Patrik fotója

A délután első felében nem kell csapadékra készülni, majd a második felétől egyre nagyobb területen lesz szükség az esernyőkre. Többfelé ered el az eső, zápor formájában. Az előző napokhoz képezd jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a maximumok 16 és 18 fok között alakulhatnak csupán. A délnyugati szél késő délután veszít erejéből. Kora estére a csapaék kelet felé elvonul, szakadozni kezd a felhőzet.

Kiemelt kép – Takács Ferenc