You are currently viewing Viharos szél, hidegfront, sáros eső!

Viharos szél, hidegfront, sáros eső!

Változékony, de enyhe napok következnek. Csütörtök hajnalban hidegfront érkezik, sáros esőre kell számítanunk, a délnyugati szél pedig viharossá fokozódik.

Feltámad a szél!

Szerda hajnalban erősen felhős lesz az ég, de csapadék nem várható. A minimumok 7 és 9 fok között alakulhatnak. A délkeleti szél többfelé lesz élénk. A délelőtt folyamán folytatódik a szeles, változóan felhős idő, a hőmérséklet a déli órákra eléri a 15 fokot.

Hoffer Kovács Katalin fotója

Szerdán a délután első felében gomolyfelhős időnk lesz, majd az érkező hidegfront előterében labilissá válik a levegő és elszórtan záporok és zivatarok alakulnak ki a térségünkben. A zivatarokat viharos szél, apróbb jég kísérhet. A hőmérséklet maximuma 21 és 23 fok között alakulhat.

A délkeleti szél zivatartól függetlenül élénk, olykor erős lesz. Az éjféli órákhoz közeledve nyugat felől megérkezik a hidegfront, átvonul felettünk a csapadékmező, néhol jelentős, 10 mm-t meghaladó csapadék is hullhat! A délnyugati szél többfelé viharossá fokozódik.

Hidegfront, sáros esővel!

Csütörtökök hajnalban egy hidegfront vonul át térségünk felett, melynek hatására záporok, illetve kis eséllyel zivatarok alakulhatnak ki. Érdemes a kocsimosást tolni, ugyanis a felettünk tartózkodó szaharai homokot kimossa az eső a levegőből. A hajnali órákban még élénk lesz a délnyugati légmozgás, de a déli órákhoz közeledve viharossá fokozódik a szél, a legerősebb lökések elérhetik a 70 km/h-t. A front csapadéka a délelőtti órákban átvonul, néhol jelentős eső hullhat, majd szakadozni kezd a felhőzet.

Balogh Tamás fotója

A délután első felében továbbra is viharos lesz a délnyugati szél, majd fokozatosan veszít erejéből, de marad élénk. Nyugat felől felhőátvonulásokra kell számítani, melyből elszórtan záporok is kialakulhatnak, de jelentős eső már nem várható. A maximumok 17 és 19 fok között alakulhatnak. Este még elszórtan még eshet, a szél az éjféli órák után csendesedik. A minimumok 10 fokig csökkennek csupán.

A folytatásban vitathatatlanul megérkezik a tavaszias meleg, hétvégén közel lesz a nyári nap is, melyet 25 fok felett jegyezhetünk fel!

Kiemelt kép – Takács Ferenc