You are currently viewing Milyen idő lesz a húsvéti hosszúhétvégén?

Milyen idő lesz a húsvéti hosszúhétvégén?

A hétvégi előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Szinte koranyáriasra fordul időjárásunk, sem eső, sem front nem zavarja meg az ünnepeket. Jó időt hoz a nyuszi!

Meglehet az év első nyári napja!

Pénteken hajnalban szakadozni kezd a felhőzet és többfelé kiderül az ég. A minimumok 7 és 9 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél megerősödik a délelőtt folyamán. Délelőtt melegedni kezd a hőmérséklet, a déli órákban elérjük, sőt meg is haladjuk a 20 fokot.

Kelemen Norbert fotója

A délután első felében még élénk lesz a légmozgás, majd mérséklődik. A hőmérséklet maximuma 23 és 25 fok között alakulhat. Kevés felhő lesz felettünk, több órás napsütésben van részünk. Este marad a kevés felhő az égen, a hőmérséklet 15 fok közelében alakul. A déli szél mérsékelt lesz.

Tovább melegszik!

Szombat hajnalban változóan felhős lesz az ég, sok napsütésben lesz részünk. A minimumok 7 és 9 fok között alakulhatnak, enyhe lesz a reggelünk. Délelőtt marad a változóan felhős idő, a délies légmozgás összességében mérsékelt lesz, de néha megélénkülhet. A déli órákban elérjük a 20 fokot.

Bojcsev Szabó Orsolya fotója

Szombaton délután fátyolfelhős időnk lesz. Az idei év első nyári napjában lesz részünk, a maximumok elérhetik, sőt meg is haladhatják a 25 fokot. A délkeleti szél többfelé lesz élénk. Estére mérséklődik a légmozgás és marad a gyengén fátyolfelhős idő. Az esti minimumok 15 fok felett alakulhatnak.  

Sok napsütés!

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Vasárnap reggel változóan felhős időnk lesz, a minimumok 10 fok közelében alakulnak. A déli szél többfelé élénkül meg. A délelőtti órákban felhős-napos időszakok váltogatják egymást, csapadék nem várható. A déli órákra elérjük, sőt meg is haladjuk a 20 fokot.

Délután sok napsütésben bízhatunk, a maximumok 24 és 26 fok között alakulhat, kora nyárias időnk lesz. A déli szél többször megélénkül. Este marad a derű, a hőmérséklet 15 fokig hűl vissza. A déli szél többfelé lesz élénk.

Gódi Attila fotója

Tetőző maximumok hétfőn!

Hétfőn hajnalban és délelőtt derűs időnk lesz. A minimumok 10 és 14 fok között alakulhat. A déli szél többfelé élénkülhet meg. A déli órákhoz közeledve nyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, egy markáns hidegfront érkezik a délután.

Hoffer Kovács Katalin fotója

A délután első felében a délnyugati szél nyugatira vált és erőre kap. A hőmérséklet maximuma 26 és 28 fok között alakulhat. A délután második felében nyugat felől beborul az ég és egyre nagyobb területen ered el az eső. A záporok mellett kis eséllyel zivatarok is kialakulhatnak a térségben. A front átvonulását viharos nyugati-északnyugati szél kísérheti. A térség nagy részén 5-10 mm eső hullhat.

A front után a kora esti órákban 10-12 fokos maximumokra készülhetünk, jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Este marad a szeles, csapadékos idő.

Mindenkinek Áldott Békés Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!

Kiemelt kép – Kiss Csaba