You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

A hétvégi előrejelzés támogatója Judit Sorselemző!

Ez a hétvége igencsak felemás lesz, szombaton tetőzik a meleg, vasárnap pedig markáns hidegfront érkezik jelentős csapadékkal!

Hidegfront pénteken!

A délután első felében még számíthatunk csapadékra, majd fokozatosan szakadozni kezd a felhőzet, estére pedig ki is derül az ég. A hőmérséklet maximuma 14 és 16 fok között alakul. Az északi szél a délután első felében még élénk lesz, majd fokozatosan mérséklődik, estére pedig délire vált. Este kevéssel 10 fok alá hűl a levegő.

Becsei Nóra fotója

Naposabb szombat!

Szombaton hajnalban gyengén felhős időben lesz részünk, sok napsütés várható. A hajnali minimumok 4 és 6 fok között alakulhatnak, hidegebb a völgyekben várható. A déli szél kezdetben mérsékelt lesz, majd megélénkül, olykor meg is erősödik. A hőmérséklet a déli órákban eléri a 15 fokot.

Walke Márti fotója

Szombaton napközben a délnyugati szél élénk lesz a térségünk nagy részén. Közepesen felhős időnk lesz, majd északnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet. A hőmérséklet maximuma 20 és 22 fok között alakul, enyhe időnk lesz. A kora esti óráktól északnyugat felől feltámad a szél és erős, néhol viharos lökésekkel átvonul felettünk a front. Többfelé ered el az eső, a záporok mellett kis eséllyel az ég is megdörrenhet. A front átvonulása után jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Markáns hidegfront vasárnap!

Vasárnap hajnalban még elszórtan előfordulhat csapadék, majd a reggeli órákban mindenütt megszűnik. Az északnyugati szél kezdetben élénk lesz, majd mérséklődik és nyugatira vált. reggelre jelentősen visszahűl a hőmérséklet, a minimumok 4 és 7 fok között alakulhatnak. Délelőtt vastag lesz a felhőzet, de esni már nem fog.

Kocsis Zsolt fotója

Délután szakadozni kezd a felhőzet, többfelé kisüt a nap. A nyugati szél a nap folyamán mérsékelt marad. A maximumok 11 és 13 fok között alakulhatnak. Este marad a közepesen felhős idő, a hőmérséklet jelentősen visszaesik, az esti minimumok 5 fok közelében alakulhat.

Kirándulás ajánló!

Kiemelt kép – Hoffer Kovács Katalin