You are currently viewing Milyen időnk lesz a hosszúhétvégén?

Milyen időnk lesz a hosszúhétvégén?

Az előrejelzést Judit Sorselemző támogatja!

Enyhén indul, majd egy front mindent felborít, de vasárnap újból kitavaszodik! Változékony, de enyhe hétvégénk lesz!

Felhős és enyhe nemzeti ünnep!

Pénteken reggel változó mennyiségű felhőzet lesz a térségünk felett. Csapadék sehol sem várható. A hajnali minimumok 4 és 7 fok között alakulhatnak, hűvösebb a völgyekben lehet. A déli szél mérsékelt lesz a délelőtt folyamán.  Délelőtt folytatódik a változóan felhős idő.

Godi Attila fotója

Délután marad a közepesen felhős idő, a déli szél továbbra is mérsékelt marad, majd északnyugat felől egy hidegfront felhőzete éri el térségünket, de csapadékra nincs kilátás. A hőmérséklet maximuma 16 és 18 fok között alakulhat. Este marad az enyheség, a szél marad mérsékelt, csapadék nem várható.

Hidegfront érkezik szombatra!

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Szombaton hajnalban sok felhő lesz felettünk, de ekkor még nem kell számítani csapadékra. Hajnalban még mérsékelt lesz a nyugatias légmozgás, majd a délelőtt folyamán feltámad a szél és északnyugatira vált. Ekkor már többfelé ered el az eső, de jelentős mennyiség nem várható. A hajnali minimumok kevéssel 10 fok alatt alakulhatnak.

Szabó Katalin fotója

A délután első felében folytatódik a csapadékos idő, majd fokozatosan délkelet felé elhagyja a térségünket az eső, de marad a borult idő. A hőmérséklet maximuma 13 és 15 fok között alakulhat. Este marad a ború, de az éjszaka folyamán fokozatosan csökkenni kezd a felhőzet. A minimumok 10 fok közelében alakulnak, viszont az élénk északnyugati szél ronthat hőérzetünkön.

Nyugodtabb vasárnap!

Vasárnap hajnalban északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, reggel közepesen felhős időre ébredhetünk. A minimumok 6 és 9 fok között alakulhatnak, összeségében enyhe lesz az idő. Az északnyugati szél viszont élénk lesz, ami ronthat a hőérzetünkön. Délelőtt szakadozottá válik a felhőzet, némi napsütésben lesz részünk.

Lelkes Dominik fotója

Délután folytatódik a változóan felhős idő, sok napsütésben bízhatunk. A szél napközben mérséklődik, majd fokozatosan délire vált majd. A maximumok 15 és 17 fok között alakulnak. Estére a minimumok 10 fok közelében alakulnak, marad a változóan felhős idő!

Kiemelt kép – Walke Márti