You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Az előrejelzést Judit Soreselemző támogatta!

A hétvégén többfelé lehet felhősebb az idő, de marad az enyheség, folytatódik a tavasz. Egy vékony kabát kíséretében érdemes a szabadban tölteni a hétvégét.

Záporos péntek!

A déli órákban mérséklődik az keleti szél, majd délire vált. A maximumok 14 és 16 fok között alakulhatnak. Dél felől több hullámban érkezhet csapadék a térségbe, de jelentős mennyiségű eső nem várható. Estére dél felől szakadozni kezd a felhőzet, megszűnik a csapadékhajlam. A minimumok 10 fok közelébe alakulhatnak. A déli szél mérsékelt lesz.

Takács Ferenc fotója

Kezdetben felhős!

Szombat hajnalban kezdetben sok lesz a felhő felettünk, majd délnyugat felől szakadozni kezd, és többfelé süt ki a nap. A nap első felében még gyenge záporok kialakulhatnak, de számottevő csapadék nem várható. A déli szél mérsékelt lesz. A hajnali minimumok 4 és 6 fok között alakulhatnak, de a déli órákban eléjük a 15 fokot.

Walke Márti fotója

Szombat délután dél felől szakadozni kezd a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. A hőmérséklet maximuma 15 és 17 fok között alakulhat. Marad a mérsékelt déli szél. Az este folyamán tovább szakadozik a felhőzet. A déli szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet 10 fok közelébe csökken.

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Vasárnap tetőzik!

Vasárnap hajnalban felszakadozik a felhőzet és egyre nagyobb területen ébredhetünk napsütésre. A minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak. A napos idő megteszi a hatását, a déli órákban már elérhetjük a 15 fokot is. A déli szél többfelé megélénkül.

Kelemen Norbert fotója

A délutáni órákban folytatódik a napos idő, majd a kora esti óráktól nyugat felől megvastagszik a felhőzet és az esti órákban már gyenge záporok is kialakulhatnak. Napközben marad az enyheség, a maximumok elérhetik a 20 fokot. A déli szél mérséklődik. Estére a hőmérséklet 10 fok alá csökken.

Kirándulás ajánló!

Kiemelt kép – Györkő Zsombor