You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Hétvégén kicsit szeles, kicsit esős időnk lesz, de megmarad a tavaszias idő a folytatásban is. A tél egyelőre messze jár!

Szeles péntek!

Pénteken a délutáni órákban marad a szeles idő, erős lesz a délies légmozgás. A hőmérséklet maximuma 13 és 16 fok között alakul, marad az enyheség. Az erősen felhős idő mellett, néhol mér az eső is eleredhet, ám jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani. A késő esti órákban is marad a szeles idő, ám már csak élénk lökések várhatóak. Borult időnk lesz, nyugat felől pedig az éjféli órákhoz közeledve többfelé eredhet el az eső.

Kevés eső, sok felhő!

Szombat hajnalban többfelé eredhet el az eső záporok formájában, de jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítanunk. A délkeleti szél a délelőtti órákban élénk, olykor erős lehet, majd veszít erejéből. A hajnali minimumok 8 és 10 fok között alakulnak.

Becsei Nóra fotója

Délután folytatódik az erősen felhős időjárás. A délkeleti szél mérsékelt lesz. Többfelé alakulhat ki elszórtan záporeső a térségben. A hőmérséklet maximuma 12 és 14 fok között alakulhat. Az esti órákra szűnik a csapadékhajlam. A hőmérséklet estére 5 fok közelébe csökken.

Erősen felhős vasárnap!

Hajnalra a hőmérséklet kevéssel 5 fok alá csökken. Sok lesz a felhő felettünk, de csapadékre nincs kilátás. A déli szél mérsékelt lesz. A délelőtti órákban melegedni kezd a levegő, délben már 10 fok közeli maximumokat mérhetünk.

Györkő Zsombor fotója

Délután folytatódik az erősen felhős idő, időnként gyenge zápor előfordulhat a térségben. A délkeleti szél mérsékelt marad, de egy-egy élénk lökés előfordulhat. A kora esti óráktól északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet. A felhőzetcsökkenéssel a hőmérséklet is esni kezd, a minimumok este 5 fok közelébe esik vissza.

Kiemelt kép – Kocsis Zsolt