You are currently viewing Szeles napok jönnek!

Szeles napok jönnek!

Csütörtökön és pénteken igen szeles napunk lesz, sok lesz a felhő, de marad az ilyekor megszokottnál több fokkal enyhébb, tavaszias időjárás!

Csütörtökön rákezd!

Csütörtök hajnalban megélénkül, olykor meg is erősödik a déli szél. A kora reggeli órákig szakadozott lesz a felhőzet, majd a délelőtt folyamán beborul, de csapadék nem várható. A hajnali minimumok 1 és 3 fok között alakulhatnak.

Walke Márti fotója

Délután folytatódik az erősen felhős, ám csapadékmentes időjárás. A déli szél továbbra is élénk, olykor erős lesz. A hőmérséklet maximuma 13 és 15 fok között alakulhat, enyhe lesz az idő. A szél estére sem mérséklődik, többfelé kell számítani erős lökésekre! A legerősebb széllökések 40 ás 55 km/h között lehetnek! Erősen felhős időnk lesz, de csapadék nem várható. A minimumok 10 fok közelében alakulnak.

Pénteken sem mérséklődik!

Pénteken hajnalban sok lesz a felhő felettünk, de csapadék a délelőtti órákban még nem várható. A hajnali minimumok 8 és 10 fok között alakulnak, enyhe időnk lesz. A délkeleti szél élénk, olykor erős lesz, de egy-egy viharos lökés sem lesz kizárt. Délelőtt folytatódik a szeles, borult idő, marad az enyheség.

Györkő Zsombor fotója

A délutáni órákban marad a szeles idő, erős lesz a délies légmozgás. A hőmérséklet maximuma 13 és 16 fok között alakul, marad az enyheség. Az erősen felhős idő mellett, néhol mér az eső is eleredhet, ám jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani. A késő esti órákban is marad a szeles idő, ám már csak élénk lökések várhatóak. Borult időnk lesz, nyugat felől pedig az éjféli órákhoz közeledve többfelé eredhet el az eső.

Kiemelt kép – Kása Viktória