You are currently viewing Estétől elered az eső!

Estétől elered az eső!

Változékonnyá fordul időjárásunk a következő napokban. Nyugat felől csapadékosabb légtömegek érik el a térségünket.

Szombat estétől elkezd esni!

A déli óráktól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, de csapadék egyelőre nem várható. A délkeleti szél átmenetileg megélénkül, majd veszít erejéből. A csapadék nagyjából 18 óra magasságában érkezik meg, záporos lesz a jelleg, kisebb szünetek előfordulhatnak. A hőmérséklet maximuma 17 és 19 fok között tetőzhet. Estére marad az enyheség, de az esernyőkre már szükség lesz. A délkeleti szél újból feltámad.

Kincses Krisztián fotója

Vasárnap is kelleni fog az esernyő!

Hajnalban kisebb csapadékszünetek lehetnek, de záporos jelleg lesz a jellemző továbbra is. A hajnali minimumok 9 és 11 fok között alakulhatnak, enyhe lesz a hajnal. A délkeleti szél élénk lesz a déli órákig. Délelőtt is lehet csapadékszünet, de záporok kialakulhatnak. Észak felől hidegfront érkezik.

Meteo Mecsek fotója

Délután a szél mérséklődik, és irányt vált, északnyugat felől hidegfront érkezik. Egyre nagyobb területen ered el az eső, a záporok mellett akár zivatarok is kialakulhatnak, melyet felhőszakadás (15-30 mm) és apró jég is követhet! A hőmérséklet maximuma 15 és 17 fok között alakulhatnak. Este feltámad a szél és a levegő hűlni kezd, a minimumok 6 és 8 fok között alakulhatnak. Folytatódik a csapadékos idő.

Hidegfront után!

Hétfőn hajnalban még számítanunk kell csapadékra, majd délkelet felé elhagyja térségünket a hidegfront csapadéka, de erősen felhős, borult marad az ég. A hőmérséklet hajnalban 5 és 7 fok közé hűl. Az északnyugati szél élénk lesz.

Laczkó Martin fotója

Délután csapadék már nem várható, de marad az erősen felhős idő. A maximumok 8 és 10 fok között alakulhatnak. Az északnyugati szél élénk lesz, majd estére akár erős lökések is kialakulhatnak. Estére a hőmérséklet 5 és 7 fok közé süllyed. Szakadozni kezd a felhőzet.

Érdemes az autómosással várni, ugyanis többfelé eshet sáros eső.

Király Bence fotója

Kiemelt kép – Kiss Patrik