You are currently viewing Még mindig szeles!

Még mindig szeles!

Szeles, de enyhe arcát mutatja a február eddig, és még egy idegig marad a szeles idő, sőt a hétvégéig marad a tavasz.

Csütörtökön is szeles lesz!

Csütörtök hajnalban élénk délnyugati szél lesz a jellemző. Változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A levegő hajnalban 5 és 7 fok közelébe csökken. A déli órákhoz közeledve újból feltámad a szél, erős, olykor már közel viharos lökések is kialakulhatnak.

Bogos Zsolt fotója

Délután folytatódik a szeles, és változóan felhős idő. A legerősebb széllökések 40 és 60 km/h között alakulhatnak, majd az esti órákra kicsit visszavesz erejéből, de marad élénk. Csapadék nem várható. A maximumok 15 és 18 fok között alakulhatnak. Estére csökken a hőmérséklet 5 fok közelébe csökken. Éjjel újból erőre kap a délnyugati szél.

A legszelesebb nap a péntek lesz!

Péntek hajnalban a fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de alacsonyabb szintű felhők is lehetnek a térségünkben kezdetben. A minimumok 7 és 9 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél újból feltámad, erős, olykor viharos lökésekre is készülni kell a déli órákhoz közeledve.

Györkő Zsombor fotója

Délután a fátyolfelhőké lesz a főszerep, szűrt napsütésre készülhetünk. A délnyugati szél többfelé lesz erős, olykor viharos, a legerősebb lökések elérhetik a 60-70 km/h-t is. Ezen a napon tetőzik a meleg is, a legenyhébb órákban 17 és 20 fok várható. Az esti óráktól nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, de csapadék nem várható. A délnyugati szél ugyan veszít erejéből, de marad élénk.

Hétvégén mér elkélhet az esernyő!

Szombaton sok felhő lesz felettünk, és a délelőtt folyamán még csapadékmentes időnk lesz. Nagyon enyhe lesz az idő, a minimumok hajnalban 9 és 11 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél erős, olykor viharos lesz. Délután a felhők mellé megérkezik az eső is, záporokra kell készülnünk. A legenyhébb órákban 20 fokot is mérhetünk.

Walke Márti fotója

Vasárnap folytatódik a záporos idő, de számottevő mennyiségű csapadék nem várható. A déli szél élénk, olykor erős lehet. Enyhe hajnalt követően a délutáni maximumok nem sokat emelkednek, reggel is napközben is 10-14 fok várható.

Részletes hétvégi előrejelzés csütörtökön délben érkezik!

Kiemelt kép – Kiss Patrik