You are currently viewing Keddtől rákapcsol a szél!

Keddtől rákapcsol a szél!

Keddtől megerősödik, olykor megélénkül a délnyugati szél, mely ugyan enyhe levegőt hoz térségünkbe, de a legerősebb lökések 40 és 70 km/h között lehetnek.

Napos kedd!

Kedd hajnalban fátyolfelhős égbolt mellett szűrt napsütésre készülhetünk. A hajnali minimumok 5 és 8 fok között alakulhatnak.  A délnyugati szél a reggeli órákban megélénkül, olykor megerősödik. A hőmérséklet a déli órákban eléri a 13-15 fokot.

Hetesiné Katalin fotója

Délután tovább élénkül a szél, a legerősebb lökések 40-55 km/h között lehetnek. Tovább enyhül a levegő, a maximumok 14 és 17 fok között alakulhatnak. Estére marad a fátyolfelhős idő, a szél marad élénk. A hőmérséklet 5 és 8 fok között alakulhat.

Szerdán rákezd!

Szerda reggel sok felhő lesz felettünk, de csapadékra nem kell számítanunk. Enyhe lesz a reggel, a minimumok 5 és 8 fok között alakulhatnak. Délelőtt élénk lesz a délnyugati szél, majd a déli óráktól megerősödik, olykor akár viharossá is fokozódik.

Csuka László fotója

Délután folytatódik a változóan felhős idő. A hőmérséklet maximuma 15 és 17 fok között alakulhat. A délnyugati szél a kora esti órákig erős, olykor viharos lesz, a legerősebb lökések 50 és 65 km/h között alakulhatnak. Estére ugyan mérséklődik a légmozgás, de élénk lökések kialakulhatnak. Estére a hőmérséklet 5 és 8 fok közelébe csökken. Marad a változóan felhős idő.

Csütörtökön is szeles lesz!

Csütörtök hajnalban élénk délnyugati szél lesz a jellemző. Változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A levegő hajnalban 5 és 7 fok közelébe csökken. A déli órákhoz közeledve újból feltámad a szél, erős, olykor már közel viharos lökések is kialakulhatnak.

Kovács Mónika fotója

Délután folytatódik a szeles, és változóan felhős idő. A legerősebb széllökések 40 és 60 km/h között alakulhatnak, majd az esti órákra kicsit visszavesz erejéből, de marad élénk. Csapadék nem várható. A maximumok 15 és 18 fok között alakulhatnak. Estére csökken a hőmérséklet 5 fok közelébe csökken. Éjjel újból erőre kap a délnyugati szél.

A legszelesebb nap a péntek lesz!

Péntek hajnalban a fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de alacsonyabb szintű felhők is lehetnek a térségünkben kezdetben. A minimumok 7 és 9 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél újból feltámad, erős, olykor viharos lökésekre is készülni kell a déli órákhoz közeledve.

Walke Márti fotója

Délután a fátyolfelhőké lesz a főszerep, szűrt napsütésre készülhetünk. A délnyugati szél többfelé lesz erős, olykor viharos, a legerősebb lökések elérhetik a 60-70 km/h-t is. Ezen a napon tetőzik a meleg is, a legenyhébb órákban 16 és 18 fok várható. Az esti óráktól nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, de csapadék nem várható. A délnyugati szél ugyan veszít erejéből, de marad élénk.

A valószínű folytatás!

Hétvégén kezdetben enyhe lesz az idő, majd vasárnap egy hidegfront vethet véget az enyhe tavaszias időnek. A szél egész hétvégén élénk, olykor erős lesz. Csapadék csak vasárnap az esti órákban érkezhet.

Kiemelt kép – Mecsekiné Csordás Gabriella