You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Az előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Február első hétvégéjén előbb hezitál, majd berobban a tavasz térségünkbe. Szeles, de enyhe időnk lesz, lássuk a részleteket!

Felhősebb péntek!

Délután folytatódik a változóan felhős idő. A kora esti órákig élénk, olykor erős lesz az északnyugati szél. A kora esti órákban beborul, de csapadék csak kis eséllyel fordulhat elő térségünkben. A hőmérséklet maximuma 6 és 8 fok között alakulhat. Este délnyugati széllel enyhébb légtömegek érik el térségünket.

Takács Ferenc fotója

Szakadozó felhőzet!

Szombaton reggel kezdetben sok felhő lesz az égen, de nyugat felől a reggeli órákra szakadozni kezd, és mindenütt kisüt a nap. A minimumok -1 és +2 fok között alakulhatnak, a hidegebb a völgyekben várható. A térség keleti felén átmenetileg élénk lehet az északnyugati szél. Délelőtt mindenütt kisüt a nap, de a fátyolfelhők szűrhetik.

Az előrejelzést a Schneringer Kft. támogatta!

Délután folytatódik a fátyolfelhős idő, szűrt napsütésben lehet részünk. A szél a délutáni órákban nyugatira vált, de marad mérsékelt. A hőmérséklet maximuma 10 és 12 fok között alakul. Este nyugat felől átmenetileg megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A hőmérsékelt 2 és 4 fok közé hűl.

Tavaszias vasárnap!

Vasárnap reggel és a délelőtti órákban még sok felhő lesz felettünk, de néhol átmenetileg kisüthet a nap. A hőmérsékelt a hajnali órákban +2 és +6 fok között alakulhatnak, hidegebb a völgyekben várható. A nyugati szél mérsékelt lesz. A déli órákhoz közeledve nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet.

Piros Dávid fotója

Délután a gyengén és közepesen felhős égbolt váltogatja majd egymást, csapadék nem várható. A hőmérséklet maximuma +12 és +15 fok között alakulhat, enyhe időnk lesz. A délnyugati szél átmenetileg megélénkülhet, de összességében marad mérsékelt. Estére kelet felől újból befelhősödik, a hőmérsékelt 5 fok alá csökken.

Kiemelt kép – Györkő Zsombor