You are currently viewing Szeles napok!

Szeles napok!

Több front is érinti térségünket a következő napokban, melyen szeles időt tartogatnak! Pénteken még csapákéra is készülni kell.

Enyhe, de szeles csütörtök!

Csütörtök hajnalban északnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, a minimumok 2 és 4 fok között alakulhatnak. Délelőtt átvonul felettünk a front, csapadék nem várható. Az északnyugati szél feltámad, egyre nagyobb területen várható élénk, olykor erős lökések, de várhatóan a viharos kategóriát nem fogják érinteni. A déli óráktól csökkenni fog a felhőzet, és többfelé süt ki a nap. A hőmérséklet megközelíti a 10 fokot.

Lelkes Dominik fotója

Délután folytatódik a szeles idő, élénk, néhol erős lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet maximuma 11 és 13 fok között alakul, enyhe napunk lesz. Több órás napsütésre számíthatunk. Estétől nyugat felől vastagabb felhők érkeznek, de csapadék az éjféli órákig nem várható. Az északnyugati szél mérséklődik. A minimumok este 3 és 5 fok között alakulhatnak.

Szeles, felhős, záporos!

Péntek hajnalban borús időre ébredhetünk, kezdetben nem kell számítanunk csapadékra, majd a délelőtti órákban elszórtan alakulhatnak ki záporok a térség nagy részén. A minimumok 1 és 3 fok között alakulhatnak. A változó irányú szél mérsékelt lesz. Délelőtt melegedni kezd a levegő, a hőmérséklet 5 és 7 fok között alakulhat.

Kiss Patrik fotója

Délután folytatódik az erősen felhős idő, elszórtan kell záporokra számítani a térségben. A hőmérséklet maximuma 7 és 9 fok között alakulhat. Pénteken a késő esti órákban beborul és nagy területen vált erősre, olykor viharosra az északnyugati szél. A hőmérséklet 1 és 3 fok között alakul az esti órákban.

Front utáni szeles!

A front a szombat hajnali órákban átvonul térségünk felett és kiderül az ég. A hajnali minimumok 0 és +2 fok között alakulhat. Az északnyugati szél a délelőtt folyamán erős, olykor viharos lesz, mely ronthat hőérzetünkön. A déli órákra is marad a derű, a hőmérséklet 5 fokig emelkedni.

Walke Márti fotója

A délutáni órákban többfelé lesz még szeles az idő, majd az idő elteltével fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A hőmérsékelt maximuma 6 és 8 fok között alakulhat. A kora esti órákig marad a derült idő, majd kelet felől átmenetileg vastagabb felhők érkeznek, de csapadékra nem kell számítanunk. A hőmérséklet estére fagypont közelébe csökken.

Hétvégéi előrejelzésünk csütörtökön 14:00-kor érkezik!

Kiemelt kép – Budai Kornél