You are currently viewing Frontdömping érkezik!

Frontdömping érkezik!

Frontokban gazdag hetünk lesz, a tél egyelőre nem tér vissza, sőt inkább tavaszias időben bízhatunk. A szél többször lehet viharos a héten!

Ónos esővel kezd!

Kedd hajnalban egy hidegfront érkezik, melynek hatására csapadék is érkezik. A hőmérséklet fagypont közelében alakul, így előfordulhat kezdetben átmenetileg ónos eső is, majd mindenütt eső várható. Számottevő csapadék nem várható. Az eső a délelőtti órákban elhagyja térségünket, szakadozni kezd a felhőzet. A hőmérséklet minimuma 0 és +3 fok között alakulhat. A nyugati szél átmenetileg megélénkülhet.

Sváb Zsombor fotója

Délután változóan felhős lesz az ég, de jobbára napos időben lesz részünk. A hőmérséklet maximuma +6 és +8 fok között alakulhat, enyhe időnk lesz. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. Estére is marad a kevés felhő, a hőmérséklet pedig kevéssel fagypont felett fog alakulni. A nyugati szél mérsékelt lesz.

Egy nap, két front!

Szerda hajnalban délnyugat felől egy melegfront érkezik, délelőtt megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A hajnali minimumok -2 és +1 fok között alakulhatnak, a völgyekben lesz hidegebb. A délnyugati szél kezdetben mérsékelt lesz, majd a déli órákhoz közeledve megélénkül.

Walke Márti fotója

Délután csökken a felhőzet és többfelé süt ki a nap, de felhőátvonulásokra számítanunk kell. A délnyugati szelet nyugati vált, és átmenetileg meg is élénkül. A maximumok 7 és 9 fok között alakulnak, enyhe napunk lesz. Kora este északnyugat felől egy hidegfront érkezik, néhol kisebb csapadék is előfordulhat. Este marad az enyheség, fagypont feletti hőmérséklet várható.

Viharos széllel érkezik!

Csütörtökön hajnalban északnyugat felől egy viharciklon hidegfrontja érkezik, helynek hatására többfelé ered el az eső, néhol számottevő mennyiség is hullhat. A délelőtti óráktól erőssé, olykor viharossá fokozódik az északnyugati szél, 70-80 km/h közötti lökések várhatóak. A minimumok hajnalban +2 és +4 fok között alakulhatnak.

Kiss Dóra fotója

Délután a csapadék elvonul, felszakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap. A maximumok +8 és +10 fok között alakulhatnak. Az északnyugati szél a kora esti órákig erős, olykor viharos lesz, majd veszít erejéből. Estére a hőmérséklet 5 fok alá csökken, de fagyra nincs kilátás. Éjjel nyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, de esni nem fog.

A hét végén újabb frontok érkeznek, szombaton újból viharos lehet az északnyugati szél. Egyelőre nem tér vissza a télies időjárás térségünkbe.

Kiemelt kép – Rattinger Eszter