You are currently viewing Markáns lehűlés érkezik!

Markáns lehűlés érkezik!

Csütörtökön még a melegrekord dőlhet meg, pénteken reggel már havazhat is! Éles váltás lesz az biztos! Csütörötkön még az ég is megdörrenhet!

106 éves melegrekord dőlhet!

Jelenleg mikor a cikket készítettük (8 óra 15 perc), akkor a délnyugati határon már 13-14 fokos maximumok voltak, ami nincs messze az 1918-as Kaposvári 17 foktól! Na esély van rá, hogy ez a mai napon megdől!

Török Andrásné fotója

A délutáni órákban nyugat felől egy csapadéksáv vonul át felettünk, melyben záporos jelleg lesz a jellemző, kis eséllyel akár még az ég is megdörrenhet. Rövid idő alatt eshet le néhol jelentős mennyiségű csapadék. A hőmérsékelt maximuma 15 és 17 fok között alakul. A csapadékzóna átvonulásának idejére megélénkül a délnyugati szél. Késő délután marad az enyheség, a minimumok +7 és +9 fok között alakulhatnak.

Péntek hajnalban érkezik a markáns hidegfront!

Péntek hajnalban északnyugat felől beáramlik a hideg levegő, mellette a hidegfronthoz tartozó csapadék is. Ez esőt többfelé havazás váltja, több centi friss hóréteg is kialakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérheti erős, olykor viharos lökés. A minimumok hajnalban -1 és +1 fok között alakulhatnak. A délelőtt folytatódik a csapadékos idő, majd fokozatosan mindenütt megszűnik a havazás. Az északnyugati szél mérséklődik, de marad élénk. 

Kiss Csaba fotója

Délután borult időnk lesz. Az északnyugati szél élénk lesz, majd az esti órákra mérséklődik. A hőmérséklet a reggelihez képest nem emelkedik, a maximumok -1 és +1 fok között alakulnak. Estétől szakadozni kezd a felhőzet, a minimumok -5 fokig süllyedhetnek.

A hétvégén marad a télies idő, nappal kevéssel 0 fok felett, éjjel -10 fokhoz közeli hőmérséklettel!

Kiemelt kép – Rugási János