You are currently viewing Egy napra beköszön a tavasz!

Egy napra beköszön a tavasz!

Csütörtökön délnyugati áramlással markáns melegedés érkezik, de ez nem tart sokáig, hiszen pénteken egy markáns hidegfront éri el térségünket.

Erős széllel érkezik a melegfront!

Csütörtök hajnalban erőssé, olykor viharossá fokozódó délnyugati széllel egy melegfront érkezik. Sok lesz a felhő felettünk, és a délelőtti órákban nyugat felől elered az eső. Záporos jelleg lesz a jellemző, néhol 10 mm-t megközelítő mennyiség eshet. A hajnali minimumok +7 és +9 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél továbbra is erős lesz, de egy-egy viharos lökés sem kizárt!

Frits Boglárka fotója

Csillapodik a szél, csökken a csapadék!

A déli órákat elhagyva mérséklődni kezd a szél, de marad a délies légmozgás. Késő délutánra fokozatosan csökken a csapadék, kelet felé elhagyja térségünket a melegfront csapadéka. A hőmérséklet maximuma 14 és 16 fok között alakulhat, de nem kizárt, hogy a maximumok elérhetik a 17 fokot is, mellyel 106 éves melegrekord is megdőlhet, melyet Kaposváron mértek.

Koleszár Ákor fotója

Estére még marad az enyheség, majd éjfél tájékán viharossá fokozódik az északnyugati szél és markáns hidegfront éri el térségünket. Többfelé ered el az eső, akár még zivatar is kialakulhat. Rövid idő alatt 10-12 fokot csökkenhet a hőmérséklet.

Kiemelt kép – Merk Ferenc