You are currently viewing Hidegfront hozhat esőt és havat hétfőn!

Hidegfront hozhat esőt és havat hétfőn!

Hétfőn egy hidegfront érkezik, melynek hatására csapadék képződik a térségünkben. Kezdetben vegyes lehet a csapadék, majd eső, és csak délután válthat hóba! A Mecseken akár végig havazhat!

Vegyesen kezd!

Hétfő hajnalban kezdetben fagyra kell készülnünk, de a reggeli órákra átmeneti melegedés kezdődik, a hőmérséklet 1 és 3 fok között alakul. A csapadék a reggeli óráktól alakul ki felettünk, kezdetben havaseső formájában, majd esőre vált. A Mecsek magasabb pontjain akár végig havazhat, ott több centi vastag hóréteg alakulhat ki. Délelőtt folytatódik a csapadékos, de enyhébb idő. A változó irányú szél mérsékelt lesz.

KIncses Krisztián fotója

Egyre nagyobb területen válthat havazásba!

Délután kezdetben marad az eső (a Mecsekben akár havazás), majd észak felől érkezik a hidegfront, melynek hatására megindul a hidegebb levegő, így a csapadék előbb vegyes lehet, majd egyre nagyobb területen válthat havazásba. A változó irányú szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 1 és 3 fok között alakul, de kora estére a térség nagy részén már fagyra kell számítani. A csapadék hétfő éjfélig/kedd hajnalig kitart, több centis tapadó hóréteg alakulhat ki, mely olvadni fog.

Laczkó Martin fotója

Kedden és szerdán maradnak a kemény hajnali fagyok, és a nappal kevéssel fagypont feletti hőmérsékletek, majd csütörtökre igencsak bemelegedhet a levegő, akár 15 fok feletti maximumok sem kizártak!

Kiemelt kép – Balogh Tamás