You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

A hajnalok igen hidegek maradnak, de a nappalok fokozatosan enyhülni fognak. Front csupán vasárnap érkezhet! Lássuk milyen időnk lesz a hétvégén?

A hétvégi előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Gyenge front pénteken!

Délután változóan felhős idő várható, csapadék nem lesz. Az északnyugati szél a déli óráktól mérséklődni fog. A maximumok +2 és +4 fok között alakulhatnak. Estére újból zuhanni kezd a hőmérséklet, a minimumok -3 fokig hűlhetnek, kiderül az ég.  

Kiss Patrik fotója

Enyhülő idő!

Szombat hajnalban változóan felhős lesz az égbolt, de csapadékra nincs kilátás. A hőmérséklet -6 és -4 fok között alakulhat, hidegebb a fagyzugos, szélcsendes, hóval borított tájakon valószínű. A nyugati szél többfelé megélénkül a déli óráktól. Délutánhoz közeledve csökkenni kezd a felhőzet.

Az előrejelzést a Sevenberg Kft. támogatta!

Délután több órás napsütésben bízhatunk. A hőmérséklet maximuma 2 és 4 fok között alakulhat. A nyugati szél olykor megélénkül. A kora esti órákban marad a derült, kevésbé felhős idő. A szél mérséklődik. A hőmérséklet mindenütt fagypont alatt lesz, éjjel -5 fok közelében alakulhat.

Melegfronttal zár a hét!

Vasárnap délnyugat felől enyhébb légtömegek érik el a térségünket. Hajnalban a hőmérséklet még -5 és -3 fok között alakulhat. A szél délnyugatira vált és marad mérsékelt. Délelőtt gyorsan emelkedni kezd a hőmérséklet, a déli órákban már elérhetjük az 5 fokot is. Kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet.

Walke Méri fotója

Délután folytatódik a gyengén felhős idő, a hőmérséklet maximuma +5 és +7 fok között alakulhat. Estére megnövekszik a felhőzet délnyugat felől, egy mediterrán ciklon súrol minket, kezdetben nem várható csapadék. A hőmérséklet estére 5 fok alá csökken, de fagyni nem fog.

Kiemelt kép – Tóth Kiss Virág