You are currently viewing Télies napok!

Télies napok!

A következő napokban észak felől további fagyos légtömegek érkeznek térségünk fölé. Napokig tartós fagyra van kilátás.

Elszórt csapadék hétfőn!

Hétfőn hajnalban még többfelé lehet számítani közepes havazásra, majd fokozatosan szűnni kezd a csapadékhajlam. A hajnali minimumok -5 és -3 fok között alakulhatnak. Borult lesz az ég, pár centi friss hóréteg még összejöhet. Az északnyugati szél élénk lesz.

Kiss Csaba fotója

Délutánra csökken a csapadékhajlam, csapadékra már nem kell számítanunk, de sok lesz a felhő felettünk, napsütés nem várható. A hőmérséklet fagypont alatt alakul a maximumok -1 és -3 fok között várható. Estére visszahullámozhat a ciklon és gyenge havazás még előfordulhat. A hőmérsékelt -5 fok közelében alakulhat.

Fagyos kedd!

Kedden hajnalban még gyenge havazásra/hószállingózásra számítanunk kell, de számottevő mennyiség nem várható. Hajnalban a minimumok -6 és -4 fok között alakulhatnak. A délutáni órákhoz közeledve északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és átmenetileg még a nap is kisüthet, de a hőmérséklet fagypont alatt alakulhat. Az északkeleti szél délelőtt átmenetileg megélénkül.

Wojciechowski Borbély Judot fotója

A délutáni óráktól szakadozni kezd a felhőzet és napsütésben is részünk lehet. A maximumok -3 és -1 fok között alakulhatnak. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Estére tovább csökken a felhőzet és ennek köszönhetően a hőmérséklet is jelentősen csökkenni fog, a minimumok -5 fok alá hűlhetnek.

Derűs nap!

Szerdán hajnalban kiderül az ég, napos időnk lesz. A hőmérséklet igen csípős lesz, a minimumok általában -8 és -6 fok között alakulhatnak, de a fagyzugos völgyekben, illetve a hóval fedett területeken elérheti a -10 fokot is. Az északi szél mérsékelt lesz. Délelőtt folytatódik a napos idő, a hőmérséklet ekkor még fagypont alatt marad.

Györkő Zsombor fotója

Délután átmenetileg enyhül az idő, a maximumok +2 fokig emelkedhetnek. Marad a derű, sok napsütésben bízhatunk. Az északi szél mérsékelt lesz. Naplemente után gyorsan csökkenni kezd a hőmérséklet, a minimumok este -5 fok köré hűlhet. Továbbra is derült lesz az ég.

Átmeneti nappali enyhülés!

Csütörtökön átmenetileg emelkedik a nappali hőmérséklet, ezen a napon elérhetjük a +2 és +4 fokot is, de naplemente után csökkenni kezd a hőmérséklet és újból igen hideg lehet az idő, -5 és -7 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Pénteken egy hidegfronttal újból visszatérnek a nappali fagyok!

Kiemelt kép – Walke Márti