You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Változékony idővel kezdődik az év első hétvégéje. Megérkezik az idei tél legkomolyabb hidegbetörése! Havazni is fog!

Az előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Kezdődő felhősödés!

Pénteken délután nyugat felől vastag felhők érkeznek, de csapadék nem várható. A délkeleti szél egész délután mérsékelt lesz. A hőmérséklet maximuma 11 és 13 fok között alakul. Este marad az erősen felhős idő, csapadék nem várható. A minimumok 7 és 9 fok között alakulhatnak. A délkeleti szél mérsékelt lesz.

Wojciechowski Borbély Judit fotója

Ciklon érkezik!

Szombaton reggel néhol eleredhet az eső, de számottevő mennyiség ekkor még nem várható. A hőmérséklet hajnalban 4 és 6 fok között alakul. A déli órákig még felszakadozik a felhőzet és kisüthet a nap is. A délkeleti szél mérsékelt lesz.

Szabó Zoltán fotója

Délután átmeneti csapadékszünet lehet, de erősen felhős lesz az ég. A hőmérsékelt maximuma 12 és 15 fok között alakulhat. A délután második felétől többfelé ered ez az eső. A szél északkeletire vált, de mérsékelt marad. Az este folyamán további csapadékhullásra van kilátás. Éjjel feltámad az északnyugati szél, élénk, olykor erős lökések lehetnek. Az esti minimumok ekkor még 7 és 9 fok között alakulhatnak.

Az előrejelzést a Sevenberg Kft. támogatta!

Viharos széllel megindul a hideg!

Vasárnap hajnalban tovább erősödik a légmozgás, erős, olykor viharos is lehet az északnyugati szél. Hajnalban még 5 és 7 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd az északi széllel megindul a hidegebb levegő a térségünkbe. Délelőtt gyenge csapadékhullásra kell készülni, mely eső formájában várható. A hőmérsékelt a déli órákban már csak 2-4 fok körül alakulhat!

Kiss Csaba fotója

Délután tovább csökken a hőmérséklet, nagyjából 15 óra magasságában közelíti meg a hőmérséklet a 0 fokot. Hirtelen érkezik a hideg, megváltoznak az útviszonyok. Az addig leesett csapadék lefagyhat, miközben a csapadék kezdetben ónos is lehet átmenetileg. A délután második felére tovább csökken a hőmérséklet és a csapadék is hó formájában várható, kezdetben vizes, tapadó, majd porhó formájában, melyet a szél vihet magával. Számottevő havazás eddigi modellfutások alapján nem várható, de a friss jelzések alapján 5-10 cm hó leeshet (hétfő estig) Az esti órákban még hidegebb lesz, a minimumok -4 és -6 fokig csökkennek majd. Egész éjjel havazásra kell készülni, változó intenzitással.

A folytatásban tartósabb hideg körvonalazódik!

Kiemelt kép – Laczkó Martin