You are currently viewing Hétvégétől jelentős változás érkezhet!

Hétvégétől jelentős változás érkezhet!

Már nem tart sokáig a tavaszias tél, észak felől megindul a hidegebb levegő, sőt, egy mediterrán ciklon még havat is hozhat!

Szombatig enyhe!

Szombatig gyakorlatilag folytatódik az enyhe idő, hajnalban enyhe, 4-6 fok közötti hőmérséklettel, napközben pedig 10-14 fokos maximumokkal. Szerdán és csütörtökön záporos lesz az idő, többfelé kell jelentős csapadékra készülni. Ezeken a napokon élénk, olykor erős lesz a szél is! Pénteken még kiélvezhetjük a napsugarakat és a derűt, de estétől nyugat-délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezik, mely meghozza a változást térségünkbe!

Jelentős csapadék a hétvégén!

Szombaton a nap első felében csupán borult lesz az idő, majd nyugat felől délutánra megérkezhet a ciklon is. Elered az eső. Enyhe lesz az idő, a maximumok elérhetik a 13-15 fokot is, majd az eső érkezésével visszahűl a levegő, a délután második felében 10 fok alá csökken a hőmérséklet, ekkor még enyheség várható. A nyugati szél mérsékelt lesz a nap folyamán.

Szabó Katalin fotója

Viharos széllel tör be a hideg!

Vasárnap hajnalban észak felől megkezdődik a hideg levegő beáramlása térségünkbe is. Az északi-északnyugati szelet többfelé kísérheti erős, olykor viharos lökés is. Egész nap csapadékos időre van kilátás, kezdetben eső fog esni, majd a késő délutáni-kora esti óráktól várhatóan a csapadék váltani kezd előbb vegyes halmazállapotra, majd havazásba. A hőmérséklet ekkor már 0 fok közelében lesz. Az északnyugati szél ugyan viharos már nem lesz, de továbbra is az élénk kategóriát érheti el.

Walke Mári fotója

Havas hétfő!

Friss modell előrejelzések alapján hétfőn egész nap havazásra kell készülni, a mediterrán ciklon itt körözhet felettünk, a hőmérséklet pedig mindenütt fagypont alatt alakulhat. Hőérzetünkön nem fog segíteni az élénk északnyugati szél, ami csak a késő délutáni órákban mérséklődhet. A csapadék mennyisége egyelőre bizonytalan, de eddigi jelzések alapján kifehéredhet a táj.

Kása Viktória fotója

A folytatásban..

Észak felől további hideg légtömegek érkezhetnek, nappal is fagyra készülhetünk, éjjel pedig AKÁR -10 fokig hűlhet a levegő. Ameddig az a bizonyos meteorológus szem ellát, marad a hideg idő, a csapadékról pedig ilyen távlatban egyelőre nem érdemes beszélni.

Fontos kiemelni, hogy ez a valószínű forgatókönyv, de ha változás törénik, akkor azt jelezzük, minden nap érkezünk folymatos frissítéssel!

Kiemelt kép – Deák István