You are currently viewing Milyen időnk lesz az év utolsó hétvégéjén?

Milyen időnk lesz az év utolsó hétvégéjén?

Eljött hát 2023 utolsó hétvégéje, véget ér az év, s egy újabb kezdődik. Szilveszterkor fázni nem fogunk, az biztos, de egy esőkabát jól fog jönni.

Az előrejelzést Judit Sorselemző támogatta!

Felhősebb péntek!

Pénteken délelőtt felhőátvonulásokra van kilátás, de csapadék nem várható. Átmenetileg hajnalban köd és párafolt képződhet, mely hamar feloszlik térségünkben. A déli szél többfelé megélénkül. Hajnalban a minimumok 5 és 7 fok között alakulhatnak.

Rattinger Eszter fotója

Délután az alacsonyabb szintű felhőzet dél felé elhagyja a térségünket, helyét a fátyolfelhő veszi át. Szűrt napsütésben bízhatunk. A maximumok 12 és 14 fok között alakulhatnak. A déli szél többfelé megélénkülhet, olykor megerősödhet. Estére marad a fátyolfelhős idő, a hőmérséklet 5 fok közelébe csökken, a déli szél mérsékelt marad.

Gyenge front szombaton!

Szombat hajnalban egy gyenge hidegfront fog átvonulni felettünk, melyből szinte semmit sem fogunk észlelni, csak azt, hogy megnövekedik a felhőzet. Csapadék nem várható. A front átvonulását követően sokfelé kisüt a nap, de némi felhő lesz az égen. A hajnali minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak. A változó irányú szél mérsékelt lesz.

Kovács Péter fotója

Délután folytatódik a jobbára napos időjárás. A maximumok 12 és 14 fok között alakulhatnak a térségünkben. A déli szél mérsékelt lesz. Estére marad a gyengén felhős idő. A hőmérsékelt estére 3 és 5 fok közé hűl vissza. A szél továbbra is mérsékelt marad.

Az előrejelzést a Sevenberg Kft. támogatta!

Közelítő mediterrán ciklon!

Az év utolsó napjának reggelén még némi napsütés lehet, de délelőttől változóan felhős időben bízhatunk, csapadék nem várható. Egy közelgő mediterrán ciklon hatására délnyugat felől további felhők érkeznek. A déli-délnyugati szél a déli órákig mérsékelt lesz. A hajnali minimumok 2 és 4 fok között alakulhatnak.

Becsei Nóra fotója

Délután kezdetben még sok napsütésre számíthatunk, majd a délután második felétől egyre többfelé borul be az ég nyugat felől. A déli szél megélénkül, olykor meg is erősödik és ez a nap további részében is így marad. A hőmérséklet maximuma 10 és 12 fok között alakul. A késő esti óráktól egy mediterrán ciklon éri el térségünket, hétfő hajnalban többfelé ered el az eső, aki tovább tervezi a bulit, érdemes lesz esőkabátot, illetve esernyőt magánál tartani, jelentős mennyiségre kell számítani. A minimumok 3 és 5 fok között alakulhatnak.

Csapatunk mindenkinek Boldog Új Évet Kíván!

Kiemelt kép – Werner Gábor