You are currently viewing Frontok, ciklonok, enyheség!

Frontok, ciklonok, enyheség!

Véget ért az anticiklon uralma, szerdától újabb és újabb frontok haladnak át felettünk, csapadékossá válik időjárásunk, de marad az enyhe idő. Lássuk a részleteket.

Szerdán jön az első!

Szerdán délelőtt még sűrű lehet a köd, majd szakadozni kezd, és többfelé kisüt a nap, de nem sokáig fog tartani, hiszen a déli óráktól északnyugat felől egy hidegfront felhőzete vonul át felettünk. A déli szél északnyugatira vált és megélénkül. A felhőkkel csapadék nem érkezik, szárazon vonul át felettünk a front. A hőmérséklet délben tetőzik, majd a front hatására néhány fokot csökken. Este marad a felhős idő, a minimumok 5 fokig csökkennek. Kora este élénk lesz az északnyugati szél, majd éjszakára mérséklődik és délire vált újból!

Melegfront csütörtökön!

Reggel és délelőtt sok lesz a felhő felettünk, majd északnyugat felől átmenetileg szakadozni kezd a felhőzet és kisüt a nap, de csak átmeneti időszakokra. A hajnali minimumok -2 és +2 fok között alakulhatnak. A délnyugati szél feltámad, többfelé meg is erősödik. Csapadék kezdetben nem várható.

Lemel Béláné fotója

Délután egy melegfront vastag felhőzete vonul át felettünk, többfelé alakul ki elszórtan záporeső, de jelentős mennyiségre nem kell számítanunk. A délnyugati szél kora estig mérsékelt lesz, de előfordulhatnak élénk lökések is. A hőmérséklet maximuma 7 és 9 fok között alakulhat. A kora esti óráktól erős, olykor viharos széllökések fordulhatnak elő. Estére a minimumok 5 fokig csökkennek.

Kettős fronthatás pénteken!

Pénteken reggel még melegfronti hatás érvényesül, sok lesz felettünk a felhő és a délnyugati szél is élénk, olykor erős lesz, majd a délelőtti órákban északnyugat felől egy hidegfront éri el térségünket. Az északnyugati szél megélénkül, olykor megerősödik. A reggeli óráktól többfelé ered el az eső, de inkább a záporos jelleg lesz a jellemző. A reggeli minimumok 4 és 6 fok között alakulhatnak.

Tóth-Kiss Virág fotója

Délután az északnyugati szél olykor élénk lesz. A hőmérséklet maximuma 6 és 9 fok között alakul, de késő délutántól zuhanni kezd, és 5 fok alá süllyed. Felhős lesz az ég, többfelé várható csapadék, de a mennyiség nem lesz számottevő. Este folytatódik a csapadékos idő, a szél továbbra is élénk lehet. A hőmérsékelt 5 fokig csökken este is.

A hétvégéről röviden!

Szombaton újabb hidegfront érkezik, feltámad az északnyugati szél. Kezdetben várható eső, majd a délutáni óráktól felszakadozik a felhőzet és átmenetileg kisüt a nap. Hajnalban 3-5, míg napközben 7-9 fok várható. Vasárnap melegfront érkezik, jelentősen enyhülni kezd a levegő. Élénk délnyugati szél hozza meg a meleget. A maximumok vasárnap 10-13, fok között alakulhatnak. Hétfőre többfelé elérhetjük a 15 fokot!

Laczkó Martin fotója

Részletes hétvégi előrejelzésünk csütörtökön 14:00-kor érkezik!

Kiemelt kép – Merk Ferenc