You are currently viewing Mediterrán ciklont hoz a Luca nap!

Mediterrán ciklont hoz a Luca nap!

Szerdára virradóra délnyugat felől egy mediterrán ciklon éri el térségünket. Jelentős eső érkezik, a mennyiség 30 mm felett alakulhat.

Jelentős csapadékra van kilátás!

Szerda hajnalban nyugat felől egy mediterrán ciklon éri el térségünket, melynek hatásásra jelentős csapadék érkezik. A hőmérsékelt hajnalban 5 és 7 fok között alakulhat, enyhe lesz az idő. A keleti szél mérsékelt lesz. Megállás nélkül esni fog, érdemes magunknál tartani esernyőt és vízálló ruhát.

Varnyú Dénesné Pott Ágnes fotója

Délután folytatódik az esős idő, csapadékszünet nem várható. A hőmérsékelt maximuma a reggelihez képest alig változik, 5 és 7 fok között alakul. A szél északkeletire vált, de marad mérsékelt. A nap folyamán 25-30 mm csapadék zúdulhat le. Este folytatódik a csapadékos időjárás, tovább gyarapodhatnak a milliméterek. A hőmérséklet estére alig csökken, 5 fok lehet a minimum, marad az enyheség.

Csütörtökön is folytatódik a csapadékos időjárás, igaz a péntekinél kevesebb csapadék várható. A ciklon végére a mennyiség 25-30 mm között várható. Tovább fokozódhat a belvízhelyzet.

Nem csak az eső okozhat gondokat!

A Mecseken még kitartóan megmaradt a hó, és a szerdai jelentős csapadék és a melegedés is olvasztani fogja. Az eső mellett a hó olvadása is gondot okozhat. A patakok így is telítettek, és a nagy csapadék hatására néhány patak kiléphet medréből! Továbbá fokozódhat a belvízhelyzet is.

Az előrejelzést az Optiva masszázs támogatta!

Kiemelt kép –  Kincses Krisztián