You are currently viewing Mediterrán ciklont hozhat a Mikulás?

Mediterrán ciklont hozhat a Mikulás?

Ugyan a mediterrán ciklonok eléggé becsapós szoktak lenni, ezért igen óvatosan fogalmazzuk meg most ezt a cikkünket, de akár jól is elsülhet a szerdai ciklon érkezése!

Szánkóval is érkezhet a Mikulás!

Szerdán hajnalban a hőmérséklet minimuma -3 és -1 fok között alakulhat. Sok felhő lesz felettünk, reggel még szakadozott lehet, majd teljesen záródik, beborul. Kezdetben nem fog esni, majd a déli órákhoz közeledve nyugat felől megérkezhet a mediterrán ciklon és a csapadéka. A hőmérséklet a déli órákban 1 és 3 fok között alakulhat. Az északi szél mérsékelt lesz.

Kiss Csaba 2022.12.02-es képe a havazásról

A jelenlegi modellszámítások alapján ahogy érkezik a ciklon, úgy hűl a levegő, így nagy valószínűséggel havazás várható. A hőmérsékelt délben 2-4, míg a ciklon érkezésekor 0 fok közelében, vagy kicsivel felette alakulhat. Jelenlegi jelzések alapján jelentős, de 10 mm alatti csapadék várható. Az északi szél továbbra is mérsékelt lesz. A csapadék a késő esti órákig kitarthat, majd éjjel kelet felé elhagyja térségünket.

A héten minden nap érkezünk friss előrejelzéssel. A helyzet igen bizonytalan, de az esélyek adottak egy újabb havas helyzethez!

Kiemelt kép – Kiss Csaba – 2022.12.02.