You are currently viewing Hatalmas földrengés a Fülöp-szigetekhez közel!

Hatalmas földrengés a Fülöp-szigetekhez közel!

Hatalmas földrengéssorozat rázta meg a Fülöp-szigetek keleti felét. Komoly károk lehetnek! Egyelőre nem érkezett jelentés sérültekről és halottakról.

A Fülöp-szigeteken november vége óta több kisebb, 4-5 közötti erősségű rezgést regisztráltak a mérőberendezések. A magyar idő szerint 15:37-kor, Mindanao mellett detektált 7,6-os erősségű rezgés ugyanakkor már egy sokkal súlyosabb kategória, és komoly pusztítást végezhet a környéken.

Earthquake jelzése

Ed Piotrowski meteorológus percekkel az eset után kiposztolta az X-re az első híradást a rengésről, szerinte cunami nem várható – az amerikai cunamielőrejelzési rendszer viszont riasztást adott ki a Reuters szerint. A 63 kilométerrel a tengerszint alatt történt rengés utóhatásai Malajziát és Indonéziát is érinteni fogják. -írja a HVG

További utórengések várhatóak!

Újabb erős rengés a Fülöp-szigeteken! (Vasárnap, 23:07-kor FRISSÍTVE)

A tegnapi erős rengés óta több, mint 50, a Richter-skála szerinti 5,0-nál nagyobb földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek keleti részét. Sajnos az elmúlt órákban, pontosan magyar idő szerint 20 óra 49 perckor egy 7,0 erősségű rengést mértek. A Fülöp-szigeteki hatóságok újból kiadták a cunami riasztást a térségre.

Earthquake jelzése!

Egyelőre nincsenek hírek áldozatokról és sérültekről. Az emberek elhagyták a parthoz közeli városokat, hiszen a következő napok még tartogathatnak erős földrengéseket.