You are currently viewing Milyen időnk lesz a hétvégén?

Milyen időnk lesz a hétvégén?

Az előrejelzést Judit sorselemző támogatta!

Mediterrán ciklonok, majd északról beáramló hideg levegő. December és Advent első hétvégéje jön, lássuk milyen időnk lesz!

Súroló ciklon!

A déli órákban tetőzik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 16 és 18 fokos maximumok várhatóak. Észak felől viszont a feltámadó széllel hidegebb levegő éri el térségünket. Csapadék továbbra is térségünktől északra vonul, sok lesz a felhő felettünk. Este marad a borult idő, a hőmérséklet 5 fokig csökken. Az északi szél fokozatosan megélénkül.

Lemel Béláné fotója

Mediterrán ciklon és lehűlés!

Szombaton hajnalban feltámad az északnyugati szél, megnövekszik a felhőzet, de csapadék délelőtt nem várható. A minimumok 4 és 6 fok között alakulnak és a déli órákig nem is emelkedik tovább. Az északi szél délben már erős lesz.

Takács Ferenc fotója

A kora délutáni óráktól északnyugat felől egy mediterrán ciklon és a hozzá tartozó hidegfront éri el térségünket. Kezdetben eső várható, majd ahogy megérkezik a hidegebb levegő válthat a csapadék, előbb havasesőbe, majd havazásba. A hőmérséklet fokozatosan csökken, este már fagyni fog. Az északi szél többfelé megélénkül és csak vasárnap hajnalban mérséklődik.

Hideg advent vasárnap!

Vasárnap reggel változóan felhős időnk lesz. Az északnyugati szelet többfelé kísérik élénk, olykor erős lökések. A hőmérséklet mindenütt fagypont alá csökken, általában -4 és -2 fok várható. Délelőtt folytatódik a változóan felhős idő, néhol több időre kisüthet a nap. A szél marad élénk.

Walke Márti fotója

Délután alig emelkedik a hőmérsékelt fagypont fölé, hideg időnk lesz. A maximumok -1 és +1 fok között alakulhatnak. Szakadozott lesz a felhőzet, többfelé várható tartósabb napsütés is. Az északi szél lassacskán mérséklődni fog. Estére tovább csökken a felhőzet, mindenütt fagypont alatt alakul a hőmérséklet.

Kiemelt kép – Szollár Viki