You are currently viewing Jelentős változás előtt! (Frissítve!)

Jelentős változás előtt! (Frissítve!)

A következő napokban igen változékony időnk lesz. Dél felől behullámzik a meleg levegő, szinte tavaszt megszégyenítő időnk lesz, de északról már érkezik a markánsabb lehűlés.

Kezdetben ónos eső is eshet!

Csütörtökön hajnalban délnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet. Egy mediterrán ciklon közelíti meg térségünket. A reggeli órákban még fagyni fog, de a magasban enyhe levegő érkezik térségünkbe, így a csapadék érkezésének elején átmeneti ónos eső is kialakulhat, mely a délelőtt folyamán esőbe vált. A déli órákra a hőmérséklet elérheti az 5 fokot. A déli szél mérsékelt lesz.

Szabó Katalin fotója

Csütörtökön a délután első felében még esős idő várható, majd a mediterrán ciklon kelet felé elhagyja a térségünket. A déli szél főleg a Mecsek térségében élénk lesz, máshol marad mérsékelt. A hőmérséklet maximuma délután 4-6 fok között alakul, de este tovább emelkedik a déli áramlással a hőmérséklet. Éjjel már 9-12 fok lehet. Egy mediterrán ciklon csapadékzónája érkezik fölénk.

Súrol csak a ciklon, szinte tavasz lesz!

Pénteken reggel, eddigi modellfutások alapján a ciklon térségünktől északabbra vonul el, így borús időnk lesz, de számottevő csapadék nem várható. A hőmérséklet hajnalban 7 és 9 fok között alakulnak. Az déli, majd az északi szél mérsékelt lesz. A déli órákra tovább emelkedik a hőmérséklet, 13-15 fok várható.

Sok esőre kell pénteken számítani! – Lelkes Dominik fotója

A déli órákban tetőzik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 16 és 18 fokos maximumok várhatóak. Észak felől viszont a feltámadó széllel hidegebb levegő éri el térségünket. Csapadék továbbra is térségünktől északra vonul, sok lesz a felhő felettünk. Este marad a borult idő, a hőmérséklet 5 fokig csökken. Az északi szél fokozatosan megélénkül.

Újabb ciklon a láthatáron ami meghozza a hideget is!

Szombaton hajnalban feltámad az északnyugati szél, megnövekszik a felhőzet, de csapadék délelőtt nem várható. A minimumok 4 és 6 fok között alakulnak és a déli órákig nem is emelkedik tovább. Az északi szél délben már erős lesz.

Jövő héten beköszönthet a tél! – Deák István fotója

A kora délutáni óráktól északnyugat felől egy mediterrán ciklon és a hozzá tartozó hidegfront éri el térségünket. Kezdetben eső várható, majd ahogy megérkezik a hidegebb levegő vált a csapadék, előbb havasesőbe, majd havazásba. A hőmérséklet fokozatosan csökken, este már fagyni fog. Az északi szél többfelé megélénkül és csak vasárnap hajnalban mérséklődik.

Amint friss információk érkeznek, frissítjük cikkünket!

Kiemelt kép – Varnyú Dénesné Pott Ágnes