You are currently viewing Hidegfront érkezik szerdán!

Hidegfront érkezik szerdán!

A keddi mediterrán ciklon után, szinte rögtön északnyugat felől egy hidegfront érkezik. Jelentősen visszahűl a levegő és a szél sem lesz gyenge.

Feltámadó északnyugati szél!

Szerdán hajnalban feltámad az északnyugati szél, mellyel megérkezik a hidegfront. Vastag felhők is érkeznek, melyekből gyenge hózáporok előfordulhatnak, de csak a hajnali órákban.  A délelőtti órákban felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. A minimumok -2 és +1 fok között alakulhatnak. A déli órákig élénk, olykor erős lesz az északnyugati szél, majd veszít erejéből.

Hoffer-Kovács Katalin fotója

Délután zavartalan napsütésben lesz részünk. Az északnyugati szél tovább mérséklődik, majd a délután második felétől délire vált és marad mérsékelt. A hőmérséklet maximuma 1 és 3 fok között alakulhat. Az esti órákban marad a derült idő, mindenütt fagypont alá hűl a hőmérséklet.

Jelentős felmelegedés érkezik!

Az időjárásban ekkor csavar érkezik, délnyugat felől csütörtökön egy melegfront érkezik, mely meghozza a tavaszt térségünkbe. Pénteken REGGEL 13 és 15 fok között alakulhat a MINIMUM és napközben közel leszünk a 20 fokhoz! Ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

Kiemelt kép – Hirt Valéria